Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La 50 de ani de la înființare A fost scoasă la licitație reabilitarea termică a Liceului Teoretic „Decebal”

ro

18 Feb, 2021 00:00 2128 Marime text

În ultima ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța, a fost votat proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal, Constanța” și a cheltuielilor aferente eligibile în valoare de 240.000 lei, precum și a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”.
La finalul ședinței, Primăria municipiului Constanța a lansat anunțul pentru „Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă proiectului «Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal, Constanța» (PT, DTAC, avize, DTOE, DDE, CS, asistenţă tehnică din partea proiectantului, altele)”, care se încheie pe 8 martie.
 
Cele două unități de învățământ constănțene vor intra într-un proces de modernizare în cadrul unui proiect ce face parte din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Polului de Creștere Constanța și a fost depus spre finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B – Clădiri publice, apelul de proiecte cu titlul POR/2020?3?3.1/B/NE, SE, SM.
 
Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța s-a înființat în anul școlar 1970-1971, prin hotărârea Consiliului Popular Constanța, a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, cu aprobarea Ministerului Educației și Învățământului, sub denumirea de Liceul nr. 5 Constanța.
Premizele înființării acestui liceu cu profil real și uman au fost numărul mare al copiilor de vârstă școlară din zonele limitrofe ale liceului, precum și inexistența unui liceu cu profil realist în această zonă a orașului.
În decursul anilor liceul a trecut prin mai multe etape; în anul 1977 printr-o hotărâre a Inspectoratului Școlar Județean Constanța a fost transformat în liceu industrial pus sub egida Ministerului Minelor Petrolului și Geologiei. Cu toate că liceul nu avea meserii atractive pentru absolvenții școlilor generale, s-a reușit acoperirea planului de școlarizare și obținerea unor rezultate bune la concursurile școlare și admiterea în învățământul superior. Toate acestea au fost realizate de un colectiv didactic competent care a asigurat calitatea deosebită a elevilor.
În anul 1990, ținând cont de preferințele absolvenților de școală generală, dar și de capacitatea colectivului de cadre didactice, liceul a fost transformat în Liceu Teoretic sub denumirea de Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța.
 
Citește și:

Reabilitarea termică a clădirilor spitalului municipal și a două licee importante din Constanța, în linie dreaptă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii