Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:58 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța, precizări importante despre începerea școlilor și grădinițelor

ro

03 May, 2021 21:20 3061 Marime text
  • Grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai 2021, după vacanța de Paște.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că “miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția elevilor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități. Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități.

În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare”.

Pe 10 mai vor reveni la școală, indiferent de scenariu, toți elevii claselor terminale, cu prezență fizică. De asemenea, “este permisă prezența fizică pentru ore de recuperare pentru absolut toți elevii înscriși în programul de ore remediale, cu excepția celor din localitățile din carantină”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cu excepția claselor din ani terminali (care încep cursurile pe 10 mai, conform structurii anului școlar), elevii din toate celelalte clase și copiii de la grădinițe încep pe data de 5 mai, conform scenariilor care vor fi aprobate în ședința de mâine a CJSU., a transmis  Sorin Mihai, inspector școlar general.

Ti-a placut articolul?

Comentarii