Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța În 504 școli și licee sunt respectate normele igienico-sanitare, iar în 6 nu sunt respectate

ro

26 Aug, 2022 13:56 1295 Marime text
Sală de clasă. Foto: PixabayInspectoratul Școlar Județean Constanța a transmis că la nivelul județului Constanța, sunt 510 unități de învățământ care își vor aștepta elevii, la 5 septembrie.

Conform unui comunicat de presă transmis de inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, în ceea ce privește paza, 52 dintre unități își asigură serviciul în regie proprie, 112 cu ajutorul firmelor specializate, 206 de unități de învățământ urmează un model mixt (regie proprie + firmă specializată), iar 140 de școli și licee nu dispun, în acest moment, de servicii de pază.

„Cu toate acestea, Jandarmeria, Poliția Națională și Poliția Locală din fiecare U.A.T. vor asigura ordinea publică și în proximitatea unităților de învățământ. În medie, vor fi  zilnic 336 de jandarmi, polițiști și agenți de poliție locală care au atribuții în acest sens“ - a precizat prof. Sorin Mihai. 


De asemenea în 504 școli și licee sunt respectate normele igienico-sanitare, iar în 6 nu sunt respectate.

„În ceea ce privește securitatea la incendiu, din cele 733 de clădiri în care se vor desfășura cursuri, 64 sunt autorizate, 116 nu sunt autorizate, iar restul nu fac obiectul autorizării. Iar referitor la transportul elevilor, la nivelul județului sunt 137 de mijloace de transport funcționale, toate microbuze“ - a mai precizat inspectorul general al ISJ Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii