Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța, despre incidentul de la Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”

ro

11 Jun, 2021 17:47 2282 Marime text
  • În urma discuțiilor avute, li s-a solicitat directorilor o analiză responsabilă a cazului și o intervenție promptă, concluziile acestor acțiuni fiind transmise Inspectoratului Școlar Județean Constanța printr-o notă de relație în data de 10.06.2021.
Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a autosesizat cu privire la situația creată la Școala Gimnazială Nr. 23 Constantin Brâncoveanu Constanța, în urma unui mesaj postat pe pagina de Facebook a ISJ Constanța, duminică, 06.06.2021, ora 22.45. Mesajul era însoțit de imagini care indicau o situație conflictuală, cu manifestări de violență fizică, în rândul elevilor.
 
În acest sens, luni, 7 iunie 2021, la ora 8.00, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai și inspectorii școlari de sector, prof. Gabriel Georgescu și prof. Cristina Herghiligiu, s-au deplasat în instituția de învățământ în vederea verificării informației. Echipa de inspectori a stat de vorbă cu directorii școlii, precum și cu dirigintele clasei din care face parte elevul implicat în incidentul semnalat.
 
În urma discuțiilor avute, li s-a solicitat directorilor o analiză responsabilă a cazului și o intervenție promptă, concluziile acestor acțiuni fiind transmise Inspectoratului Școlar Județean Constanța printr-o notă de relație în data de 10.06.2021.
 
De asemenea, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai a solicitat intervenția Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, care, conform atribuțiilor instituționale, oferă consultanță de specialitate și în astfel de situații.
 
În acest sens, doi consilieri școlari de la CJRAE au avut o întâlnire cu cadrele didactice și elevii din unitatea de învățământ luni, 7.06.2021. În Raportul inițial de constatare al CJRAE se menționează că evenimentul face parte din categoria actelor de bullying și că se recomandă un plan de măsuri care presupune, în primul rând, consilierea colectivă și indiviuală a elevilor implicați, precum și a cadrelor didactice din unitatea de învățământ.
 
În data de 9 iunie 2021, conducerea unității de învățământ a desfășurat o ședință cu părinții, ședință la care au participat reprezentanți CJRAE și coordonatorul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică Constanța. În cadrul acestei întâlniri s-a recomandat instituției școlare să transmită părinților clasei respective invitații scrise, cu confirmare de primire, în vederea participării la activități de consiliere. În același context, unitatea de învățământ a fost îndrumată să solicite sprijin din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și a Biroului de Siguranță Școlară.
 
În prezent, atât la nivelul Școlii Gimnaziale nr. 23 Constantin Brâncoveanu Constanța, cât și al Inspectoratului Școlar Județean Constanța este în derulare analiza cazului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie luate măsurile legale care se impun.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii