Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înscrierea în învățământul primar 2022. Premiera de la Constanța!

ro

24 Mar, 2022 00:00 1991 Marime text
Ghiozdane în bănci, așteptând viitorii elevi. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că startul înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul 2022-2023 se va da luni, 28 martie 2022.
  • Șeful ISJ Constanța a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că directorii unităților de învățământ sunt cei care cunosc cel mai bine unitățile de învățământ, resursele de care acestea dispun, inclusiv din punct de vedere al cadrelor didactice și al restului personalului, așa încât aceștia sunt cei mai în măsură să propună circumscripțiile.
  • Înscrierea efectivă se va desfășura în perioada 11 aprilie – 10 mai 2022.
 
Anul acesta, înscrierea în învățământul primar aduce modificări la Constanța, directorii unităților de învățământ fiind cei care au propus circumscripțiile școlare!
 
Informația a fost furnizată ZIUA de Constanța de către inspectorul școlar general, profesorul Sorin Mihai.
 
„În prezent, așteptăm elaborarea metodologiei în ce privește înscrierea în învățământul primar, însă noi suntem organizați deja, în mare parte. La nivelul ISJ Constanța s-au creat subcomisii pentru municipiul Constanța, din care fac parte directori ai unităților de învățământ din diferite zone ale orașului și, pentru prima dată, la nivelul ISJ Constanța, directorii unităților de învățământ au propus propriile circumscripții școlare“, a precizat inspectorul școlar general.
 
Acesta a menționat faptul că directorii sunt cei care cunosc cel mai bine unitățile de învățământ, resursele de care acestea dispun, inclusiv din punct de vedere al cadrelor didactice și al restului personalului, așa încât aceștia sunt cei mai în măsură să propună circumscripțiile.
 
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că startul înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul 2022-2023 se va da luni, 28 martie 2022.
 
Calendarul înscrierii
 
Astfel, începând cu 28 martie se vor afișa numărul de clase, iar în perioada 30 martie – 8 aprilie 2022 are loc evaluarea dezvoltării copiilor ce împlinesc șase ani după 1 septembrie și până la finalul anului, pentru care este nevoie de recomandare pentru înscrierea în învățământul primar.
 
Înscrierea efectivă se va desfășura în perioada 11 aprilie – 10 mai 2022.
 
Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului a candidaților înmatriculați, dar și a numărului de locuri rămase libere va avea loc pe 27 mai 2022.
 
Dată fiind situația nouă de la Constanța, în care directorii unităților de învățământ au fost cei care au propus circumscripțiile școlare, șeful ISJ Constanța a spus că există posibilitatea să fie diferențe față de arondările din anii anteriori.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Înscrieri la clasa pregătitoare, în Constanța! Verificați aici unde mai sunt locuri libere. La Pedagogic s-au ocupat toate!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii