Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:30 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep înscrierile copiilor la clasa pregătitoare! Cine se poate înscrie. Care sunt condiţiile

ro

27 Feb, 2017 00:00 898 Marime text
Începând de astăzi, părinţii copiilor aflaţi în ultimul an de grădiniţă se află în faţa unei noi provocări: înscrierea copilului la şcoală, în clasa pregătitoare (clasa 0). Chiar dacă sistemul a evoluat, cererile de înscriere putând fi completate inclusiv online, emoţiile nu s-au diminuat pentru părinţii care trebuie să îşi ducă din luna septembrie copiii la şcoală!
 
„Îmi doresc ca şcoala unde va învăţa copilul meu să fie minunată din toate punctele de vedere. Am emoţii mari, pentru că, peste câteva luni, joaca va fi înlocuită de lecţii şi un program mult mai strict. Aş vrea ca viitoarea şcoală a copilului să aibă cadre didactice foarte bine pregătite, atât din punct de vedere didactic, cât şi psihologic, să înţeleagă schimbarea majoră prin care trec copiii noştri şi să îi facă să îndrăgească şcoala, pentru că în clasele primare se formează primele legături cu lectura, matematica, muzica sau desenul“, a declarat L.T, o mămică ce îşi va înscrie copilul la clasa pregătitoare.
 
Şi tăticii sunt la fel de preocupaţi de viitoarea şcoală a copiilor lor: „Vreau ca nivelul şcolii la care îmi voi înscrie fetiţa să fie foarte ridicat, să se poată învăţa la un nivel european, să o pregătească pentru viaţă. Dacă copilul meu va dori să studieze mai târziu în străinătate, aş vrea să poată fi foarte bine pregătit şi să înveţe o limbă de circulaţie internaţională foarte bine“, a precizat M.M.
 
În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de şase ani până la data de 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc şase ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.
 
Prima etapă de înscriere a copiilor în învăţământul primar (completarea şi depunerea cererilor) va începe astăzi, 27 februarie, şi se va încheia la data de 16 martie. A doua etapă se va desfăşura între 24 şi 30 martie, când părinţii ai căror copii nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă pot depune cererile de înscriere.

Pe 6 aprilie, părinţii vor afla la ce şcoală au fost înscrişi copiii, la acea dată unităţile de învăţământ urmând să afişeze listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.
 
Învăţământul primar este obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta necesară pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

Citeşte şi:

Ti-a placut articolul?

Comentarii