Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In Memoriam academicianul Marian-Traian Gomoiu A XII-a ediția a simpozionului „Responsabilitate publică în educație”

ro

23 Mar, 2021 00:00 2014 Marime text

În perioada 5-6 iunie 2021, Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA București, Colegiul Național de Arte „Regina Maria", Liceul Teoretic „Ovidius" și Fundația Pentru Promovarea Competenței MAGISTER Constanța organizează ediția 2021 a Simpozionului „Responsabilitate Publică în Educație".
 
Manifestarea l-a avut ca președinte de onoare la cele XI ediții anterioare, pe prof. univ. dr. ing. Marian-Traian Gomoiu, membru al Academiei Române stins recent din viață.
În amintirea savantului, organizatorii au însoțit anunțul de organizare a simpozionului de următorul ferpar: „A trecut în neființă, Marian-Traian Gomoiu, biolog și oceanograf de renume mondial, membru al Academiei Române. În mod complementar, educația tinerei generații a constituit pentru ilustrul om de știință o continuă provocare și constantă preocupare. În acest sens amintim faptul că din 2009 a fost președintele de onoare al Simpozionului Responsabilitate Publică în Educație. An de an, la fiecare ediție, cuvintele sale, marcau tendințe noi, conexiuni, analize și viziuni dar și încurajări pentru toți cei ce educă sau sunt educați. Ne-a fost mereu aproape, aducând excelență și eleganță demersului nostru. Și totul făcut cu modestia de care doar un om mare e capabil.
Mulțumim mult, domnule profesor Marian-Traian Gomoiu!”.
 
Simpozionul se adresează elevilor şi cadrelor didactice din învățământul preuniversitar şi universitar, părinților, cercetătorilor, administrațiilor locale şi centrale, celor interesați de starea școlilor şi calitatea educației şi se va finaliza cu editarea volumului de studii „Responsabilitate publică în educatie” (ISSN 2066-3358), ediţia a XII-a. Volumul va cuprinde toate lucrările trimise şi selectate şi va fi distribuit participanților după desfășurarea reuniunii.
 
Participarea la a XII-a ediție a simpozionului „Responsabilitate publică în educație” se va concretiza prin susținerea unei comunicări științifice, originală, rezultat al efortului constant şi meritoriu de promovare a valorilor şi tradițiilor învățământului, într-un demers continuu de îmbunătățire, acomodare, schimbare, adecvare la timpul pe care îl trăim şi cel care vine.
 
Comunicările se vor trimite în format electronic pe adresa de e-mail simpozion.cta@gmail.com, până în data de 10 mai 2021.
Iată care sunt cele patru secțiuni ale celei de-a XII-a ediții:
  • Secțiunea 1
Școala în pandemie
  • Secțiunea 2
Dialogul social - probleme și soluții în învățământul preuniversitar
  • Secțiunea 3
Investiție inteligentă în educație - eseu
  • Secțiunea 4
Relații publice în școli
 
Mai multe informații legate de înregistrarea la eveniment și agenda de activități puteți afla de AICI.
 
Citește și:

Simpozion internaţional la Liceul Ovidius
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii