Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În fiecare week-end Cursuri de limba franceză pentru elevii de-a XI-a și a XII-a

ro

02 Mar, 2021 00:00 1749 Marime text

\În week-end-ul recent încheiat s-a desfășurat prima întâlnire din cadrul atelierelor gratuite de conversație în limba franceză pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a. Cursurile, orientate cu prioritate către exersarea comunicării orale în limba franceză, sunt susținute și anul acesta de Nicolas Magnen și Karolina Sikorska, masteranzi la Universitatea Paris 3 Sorbonne Nouvelle, și se desfășoară on-line în fiecare sâmbătă, între orele 12.00 și 14.00.

Aceste cursuri sunt o continuare a tradiției parafate între Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța.

Pentru a accentua importanța studierii acestei limbi de circulație internațională, reamintim că, recent, ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer, a efectuat o vizită la Constanța, prilej cu care a înmânat 34 de diplome de Bacalaureat francofon obținute de elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și de la Liceul Teoretic „George Călinescu”. De asemenea, a participat la inaugurarea noului sediu al Alianței Franceze din Constanța, din str. Nicolae Iorga nr. 14. Cu ocazia acestui eveniment, ambasadoarea a ținut să mulțumească tuturor celor care „zi de zi, de peste 30 de ani fac să trăiască această alianță prin expoziții, cursuri de limbă, conferințe, schimburi internaționale”.

Excelența Sa și-a exprimat de asemenea bucuria de a „inaugura acest sediu minunat, care permite alianței să primească în cele mai bune condiții publicul căruia se adresează”.


Citește și:

Prof. dr. Vasile Nicoară, premiat de Ministerul Educației francez: „Dedic această distincție sărbătoririi celor 125 de ani de la înființarea Colegiului «Mircea»” (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii