Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Îmi doresc ca elevilor să li se respecte drepturile“ Andrei Eduard Burghelia candidează la preşedinţia CJE Constanţa

ro

01 Apr, 2015 00:00 3911 Marime text
Andrei Eduard Burghelia, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa şi elev al Colegiului Economic „Virgil Madgearu“, îşi va lansa, mâine, candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.
 
În decizia de a candida, Andrei Eduard Burghelia a fost motivat de dorinţa de a depolitiza Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, o structură reprezentativă a elevilor. De asemenea, tânărul a precizat că vrea să lupte mai eficient împotriva nerespectării drepturilor elevilor, cum ar fi dreptul la burse de merit, de performanţă sau de studiu. Autorităţile locale sunt obligate, prin Legea Educaţiei naţionale nr. 1/2011, să ofere aceste burse, însă acestea invocă lipsa fondurilor disponibile. „Îmi anunţ public candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa. Candidez pentru că îmi doresc ca CJE să nu mai fie controlată de politicienii din ISJ, ci să fie o structură independentă! Candidez pentru că, în aceste momente, elevii din învăţământul gimnazial nu sunt reprezentaţi cu adevărat, iar CJE Constanţa îi neglijează. Candidez pentru că îmi doresc ca elevilor să li se respecte drepturile.

Elevii trebuie să beneficieze de manuale şcolare gratuite chiar şi în clasa a XII-a, aşa cum este specificat în Legea Educaţiei naţionale. Profesorii nu au voie să le ceară elevilor bani pentru fondul şcolii, iar orice abatere trebuie sancţionată. În iunie 2014, am fost ales preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa (n.r. AEC), iar în această calitate am desfăşurat acţiuni de succes pentru elevi: dreptul de vot în consiliile de administraţie pentru reprezentanţii elevilor se votează marţi, în Senatul României, proiectul fiind scris de echipa AEC, elevii din Constanţa au reducere la transportul local în comun graţie eforturilor întreprinse de reprezentanţii AEC din ultimii doi ani. Nu în ultimul rând, acum câteva zile, am pornit o campanie împreună cu CNE pentru modificarea legii privind siguranţa în şcoli. Competenţă pentru elevi!“, a declarat Andrei Eduard Burghelia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Parinte Silviu 05 Feb, 2016 08:49 Respectati orele meselor principale ! Bani de publicitate exista , dar elevii au prgram peste mesele de pranz , indiferent de varsta . Laptele si cornul funtioneaza cu hopuri si numai pt copiii cl 1-4 . Singura tara in Europa care-si bate joc de putinii copii pe care ii are ! Luati masuri ! Profesorii chiulangii si cu probleme de comportament nu sunt profesori ! Afara ! Ascultati copiii !