Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Hamlet“, interpretat de 15 elevi de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanța. Să-i susţinem la Olimpiadă!

ro

03 Apr, 2018 10:24 2855 Marime text
Astăzi, de la ora 17, pe scena Teatrului de Stat Constanţa, vor evolua elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, în cadrul Olimpiadei de Arta Actorului, ediţia 2018, secţiunea trupe de teatru. 
15 elevi, de la secţia Arta Actorului, de la Colegiul Naţional de Arte, pregătiţi de conf. univ. dr. Dana Enache, vor interpreta şi vor da viaţă personajelor din „Hamlet” de William Shakespeare. Coregrafia spectacolului este semnată de prof. Bianca Manta.

Intrarea este liberă.

Ieri, 2 aprilie, a debutat Olimpiada Națională de Arta Actorului, ediția 2018, organizată de Ministerul Educației Naționale prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Colegiul Național de Arte “Regina Maria” Constanța și Școala Gimnazială nr. 38 “Dimitrie Cantemir” Constanța, în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanta, Universitatea “Ovidius” Constanta, Direcția pentru Sport a Județului Constanța și Junior Chamber International Constanța.

La concurs participă 150 de elevi și cadre didactice din întreaga țară. Olimpiada Naţională de Arta Actorului este o competiţie rezervată elevilor din învățământul de artă, clase cu specializarea arta actorului, desfășurată pe două secțiuni: individual, cu participarea elevilor claselor a XI-a și a XII-a; la secțiunea individual, elevii concurează separat pe sexe şi pe ani de studio şi trupe de teatru, cu participarea elevilor selecționați din oricare din clasele ciclului liceal.

La secţiunea individual, proba de recital, au participat Ionuţ Roşu şi Nicoleta Zghibarţă, elevi, clasa a XI-a, de la Colegiului Național de Arte “Regina Maria” Constanța. Aceştia au pregătit un repertoriu alcătuit din:  poezie lirică, o poezie filozofică, o poezie de forţă, o poezie popular, o fabulă şi două monologuri, unul tragis şi altul comic.

Preşedintele de onoare al juriului este asist. univ.dr. Dana Dumitrescu, Director General al Teatrului de Stat Constanța, președintele juriului prof.univ.dr. Daniela Vitcu, Decan al Facultății de Arte, Universitatea „Ovidius” Constanța, iar președinte executiv prof. Florian Stoica, Inspector Școlar, Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Membrii juriului olimpiadei de Arta Actorului, de anul acesta, sunt: lect.univ.dr. Oana Sandu Botezatu, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, lect.univ.dr. Ioana Barbu, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, asist.univ.dr. Nicolae Mihai Brânzeu, Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Radu Niculescu, Facultatea de Arte, Universitatea „Ovidius” Constanța, prof. Jozsef Kozsik, actor, membru al Asociației Culturale Tamacisza din Târgu- Mureș. Secretarul comisiei olimpiadei este prof. Carmen Chilea, Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța.

Sursa foto: youtube.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii