Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor din învățământ

ro

15 Jul, 2022 15:58 1210 Marime text
Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, didactice auxiliare şi nedidactice, precum şi a funcţiilor de conducere vacante sau temporar vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi superior.

Cabinetul Ciucă a aprobat un memorandum iniţiat de Ministerul Educaţiei, conform Agerpres.ro

Potrivit unui comunicat al Guvernului, s-a avut în vedere faptul că în perioada 1 iulie - 31 decembrie trebuie desfăşurate la nivelul sistemului naţional de învăţământ concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, iar în situaţia în care nu poate fi asigurat personalul necesar ar fi afectat "iremediabil" dreptul la educaţie.

De asemenea, absolvenţilor studiilor universitare trebuie să li se asigure integrarea pe piaţa muncii şi prin ocuparea funcţiilor didactice din instituţiile de învăţământ superior se doreşte menţinerea în ţară a specialiştilor cu o înaltă calificare.

Conform Guvernului, este necesară şi ocuparea funcţiilor de conducere cu personal care să asigure managementul pe o perioadă îndelungată de timp, pentru asigurarea unei bune administrări a unităţilor de învăţământ.

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii