Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:25 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Cristian Curcă, Marin Marin și Andreas Ochsner au primit titlul de „Professor Honoris Causa“ din partea Universității „Ovidius“

ro

30 Nov, 2019 00:00 2258 Marime text
Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a decernat, ieri, titlul de „Professor Honoris Causa” profesorilor universitari George Cristian Curcă, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, pentru domeniul Medicină Legală, Marin Marin, de la Universitatea Transilvania din Brașov, pentru domeniul Matematică Aplicată, și Andreas Ochsner, de la Universitatea de Științe Aplicate din Esslingen, pentru domeniul Mecanica şi Știința Materialelor.
 
Titlul de „Professor Honoris Causa” este o distincție de excelență pe care UOC o acordă unor personalități de referință în domeniile în care activează, ce au contribuit la susținerea activității academice din Universitate.
 
Profesorul George Cristian Cur este o personalitate remarcabilă a medicinii legale românești. Autor a peste 130 de lucrări științifice publicate în reviste internaționale de prestigiu, din care 33 ca autor principal în volumele unor conferințe indexate ISI, George Cristian Curcă este profesor universitar în cadrul Facultății de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și director general al Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din București. În anul 1996, profesorul a fost distins cu premiul internațional “Young Investigator’s Award” al International Association of Forensic Sciences.
 
Profesorul Marin Marin este o personalitate de referință în domeniul matematicii aplicate. Autor cu o activitate științifică de invidiat, profesorul are 108 de lucrări indexate în baza de date WOS, 127 în Scopus, și 175 pe platforma Google Academic. Marin Marin activează ca profesor universitar în cadrul Departamentului de Matematică și Informatică al Universității Transilvania din Brașov. În anul 2012, profesorul a primit Premiul „Spiru Haret” al Academiei Române.
 
Profesorul Andreas Ochsner este o personalitate internațională în domeniul Mecanica și Știința Materialelor. Autor și editor a peste 500 de lucrări științifice, dintre care peste 60 de monografii și capitole în cărți publicate la edituri de prestigiu din întreaga lume, și a peste 270 de articole publicate în reviste renumite, majoritatea ISI, Andreas Ochsner activează la Universitatea de Științe Aplicate din Esslingen. Totodată, profesorul este editor șef la publicațiile internaționale de prestigiu Continuum Mechanics and Thermodynamics - CMT (Springer, Germany, IF: 1.758), Defect and Diffusion Forum (DDF) și Diffusion Foundations (DF), ambele publicate de Trans Tech Publications, în Elveția.
 
Citește și:
 
Universitatea „Ovidius” din Constanța, alături de alte universități din țară, în top 300 QSc GB University Ranking 2020 – Emerging Europe & Central Asia

Eveniment sub patronajul arhiepiscopului Tomisului Conferință teologică și lansare de carte, la Universitatea „Ovidius“

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii