Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 33 de ani de învățământ medical constănțean

ro

06 Apr, 2023 15:13 1293 Marime text
foto: UOC
Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 7-8 aprilie a. c, Zilele Facultății de Medicină Constanța 2023, cu prilejul aniversării a 33 de ani de învățământ medical tomitan.

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc vineri, 7 aprilie a.c., la ora 11.00, în Sala A2 din campusul universitar, Corp B., transmit reprezentanții UOC. 

„Pe parcursul celor două zile, studenți, doctoranzi și rezidenți, alături de cadre didactice ale Facultății de Medicină, vor susține lucrări științifice și vor prezenta postere pe subiecte de actualitate din domeniul medical. Noutatea ediției din acest an a Zilelor Medicale Dobrogene este reprezentată de organizarea, în premieră, a unei sesiuni a Școlii Doctorale de Medicină”, precizează prof. univ. dr. Doina Tofolean, decanul facultății.

În cadrul manifestărilor, conf. univ. dr. Sorin Costreie, prorector al Universității din București, va susține o prelegere despre nevoia de gândire critică și comunicare în medicina clinică.

Totodată, Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța (ASMTMC) va organiza un târg de proiecte, unde fiecare departament al asociației își va prezenta proiectele în desfășurare: „Basic Life Support (BLS) în școli”; „Donează sânge, fii erou!”; „Zâmbește dulce!”; „Teddy Bear” și programele de  schimb de experiență internațională - „SCORA x Change” și  „SCOPE”.,mai transmite sursa citată. 

Acțiunile se vor încheia sâmbătă, 8 aprilie a.c., cu un campionat de șah, organizat de Facultatea de Medicină, în colaborare cu Asociația Județeană de Șah Constanța,  pentru studenții, rezidenții, masteranzii, doctoranzii și cadrele didactice pasionate de acest sport al minții.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii