Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul 2018, la start. Câţi bani încasează profesorii implicaţi în examenele naţionale. Ministrul Educaţiei a semnat ordinul (document)

ro

12 Jun, 2018 00:00 10540 Marime text
Un profesor evaluator din comisia zonală de evaluare sau din comisia de contestaţii pentru Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a este plătit cu 7,40 de lei pentru fiecare lucrare corectată. Persoana responsabilă cu derularea şi monitorizarea procesului de supraveghere audio-video pe perioada Evaluării Naţionale este plătită cu 295 de lei.
 
 
Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat Ordinul nr. 3913 din 7.06.2018, privind aprobarea normelor de plată a personalului din comisiile desemnate în cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar şi examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2018; pentru organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat, în învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual pentru calificări profesionale de nivel 3 pentru anul şcolar 2018-2019; a evaluării naţionale a absolvenţilor clasei a VII-a; a examenului naţional de bacalaureat; a examenelor de absolvire/certificare a calificării profesionale pentru învăţământul profesional, liceal şi postliceal, sesiunile anului 2018!
 
Astfel, potrivit ordinului nr 3913 din 7.06.2018, personalul didactic care face parte din comisiile organizate în unităţile de învăţământ pentru Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a este plătit după cum urmează: preşedinte - 412 lei, membru - 350 de lei, asistent - 48 de lei pe zi. Personalul didactic care face parte din comisiile din centrele zonale de evaluare/comisiile de contestaţii pentru Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a este plătit după cum urmează: preşedintele unei comisii până în 1.000 de candidaţi - 948 de lei, preşedintele unei comisii de peste 1.000 de candidaţi - 1.101 lei, informaticianul - 476 de lei, un profesor evaluator - 7,40 de lei per lucrare corectată.
 
Pentru activitatea desfăşurată în Evaluarea Naţională, persoana responsabilă cu activitatea de comunicaţii virtuale la nivelul inspectoratelor şcolare/persoane de contact din unitatea de învăţământ/centrul de comunicare este plătită cu 650 de lei. Pentru activitatea desfăşurată în Evaluarea Naţională, persoana responsabilă cu derularea şi monitorizarea procesului de supraveghere audio-video este plătită cu 295 de lei.
 
Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare este plătit după cum urmează: preşedintele unei comisii de până la 450 de candidaţi - 947 de lei, preşedintele unei comisii de peste 450 de candidaţi - 1.010 lei, vicepreşedinte, secretar, membru - 650 de lei, asistent - 56,50 de lei pe zi.
 
Preşedintele comisiei din centrele zonale de evaluare de până la 1.000 de candidaţi va fi plătit cu 1.441 de lei, iar cel al unei comisii de peste 1.000 de candidaţi - cu 1.493 de lei; vicepreşedintele va fi remunerat cu 823 de lei, iar informaticianul - cu 711 lei. Membrul comisiei de bacalaureat din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare va fi plătit cu 650 de lei, iar profesorul evaluator - cu 9,35 de lei pentru o lucrare corectată. Pentru activitatea desfăşurată în cadrul examenului de bacalaureat, persoana responsabilă cu activitatea de comunicaţii virtuale la nivelul inspectoratelor şcolare/persoana de contact din unitatea de învăţământ liceal/centrul de comunicare este plătită cu 711 lei. Pentru activitatea desfăşurată în cadrul examenului de bacalaureat, persoana responsabilă cu derularea şi monitorizarea procesului de supraveghere audio-video este plătită cu 548 de lei.
 
Personalul didactic care face parte din comisiile de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în cadrul examenului de bacalaureat este plătit după cum urmează: preşedinte - 412 lei, informatician - 177 de lei, membru - 17 lei, asistent - 48 lei pe zi.
 
Pentru corectarea lucrărilor elevilor care susţin bacalaureatul, profesorul evaluator este plătit cu 9,35 de lei pentru fiecare lucrare corectată. La probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale ale bacalaureatului, un profesor examinator de la limba română este plătit cu 4,80 de lei pentru fiecare candidat, mai puţin decât colegul său care evaluează elevii la limba modernă şi care este plătit cu 7,40 de lei pentru fiecare candidat. Profesorii evaluatori care fac parte din comisiile judeţene sau regionale de contestaţii la bacalaureat sunt plătiţi cu 9,35 de lei pentru fiecare lucrare corectată.
 
Profesorii încheie un contract civil de furnizare de servicii pentru activităţi independente ocazionale cu directorii acestor şcoli. Cheltuielile de transport, cazare şi diurnă pentru profesorii care participă la aceste examene sunt decontate de şcolile unde aceste cadre didactice au funcţia de bază. Ordinul privind norma de plată pentru sesiunile din acest an mai stabileşte că sumele achitate se impozitează doar cu 10%, impozitul pe venit.
 
Reamintim că ieri, 11 iunie, a început examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cu proba scrisă la limba şi literatura română, iar miercuri, 13 iunie, va avea loc proba scrisă la matematică. Rezultatele vor fi anunţate în ziua de 19 iunie, iar notele finale după contestaţii vor fi publicate în data de 23 iunie.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta Ordinul nr. 3913 din 7.06.2018, publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii