Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluare Națională 2024 A început etapa de înscriere la liceu. Când va avea loc repartizarea computerizată

ro

11 Jul, 2024 13:52 678 Marime text
foto: Pexels Absolvenţii claselor a VIII-a care au trecut de Evaluarea Naţională se pot înscrie, începând de joi, 11 iulie 2024, la licee.

Repartizarea computerizată urmând va avea loc pe data de 24 iulie.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, în perioada 11 - 22 iulie, se desfăşoară etapa de completare a opţiunilor şi a fişelor de înscriere, alături de părinţi şi de profesorii diriginţi.

Potrivit sursei citate, pe 24 iulie va avea loc repartizarea computerizată la liceu.

Completarea opţiunilor pentru locurile speciale de romi şi pentru cei cu încadrare de cerinţe educaţionale speciale are loc pe 15 şi 16 iulie.

Pe18 iulie este programată repartizarea pe aceste locuri şi comunicarea rezultatelor.


Iată ce trebuie să știe elevii 

În prima etapă a admiterii în învățământul liceal din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 11 - 12 iulie, respectiv 15 - 22 iulie. Tot în aceste intervale sunt prevăzute și completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ, respectiv depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024  2025 va avea loc în data de 24 iulie.

Important: Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! De asemenea, numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului.Citește și:

Mii de elevi au media mai mare la Evaluarea Națională după rezolvarea contestațiilor. Oficial de la Ministerul Educației
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii