Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:42 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial. În anul şcolar 2018-2019, cursurile vor începe în data de 10 septembrie. Cât va dura vacanța de iarnă

ro

07 Feb, 2018 19:23 1227 Marime text
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a organizat miercuri, 7 februarie, o şedinţă a Comisiei de Dialog Social (CDS) în cadrul căreia au fost dezbătute o serie de proiecte ce urmează a fi aprobate în perioada următoare.
 
Principalul subiect aflat pe ordinea de zi a fost draftul ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2018-2019.
 
Cu acest prilej, au fost prezentate punctele de vedere ale următorilor reprezentanţi în CDS:
 
- Consiliul Naţional al Elevilor
 
- Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar
 
- Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ
 
- Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret"
 
- Confederaţiile patronale CONPIROM, CONCORDIA/ACUE şi Hermes/Meridian
- Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
Potrivit MEN, ascultând argumentele tuturor părţilor, ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a decis ca, în anul şcolar 2018-2019, cursurile să înceapă în data de 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă să fie de 3 săptămâni.
 
Pe agenda şedinţei de astăzi au mai fost incluse, pentru informare, proiectul metodologiei şi calendarului de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 şi proiectul de metodologie de acordare a gradaţiei de merit. Partenerii sociali ai MEN au fost invitaţi să transmită în decurs de o săptămână observaţii şi propuneri pe marginea celor două documente. Acestea vor fi analizate în comisiile tehnice şi, ulterior, în proxima şedinţă a Comisiei de Dialog Social. Punctele de vedere şi sugestiile care se vor cristaliza în urma acestui demers consultativ vor putea fi incluse în variantele finale ale documentelor anterior menţionate.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii