Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:46 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii pentru elevi Încep tezele de pe semestrul I al anului şcolar 2015-2016 (document)

ro

03 Dec, 2015 00:00 3021 Marime text


Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii din clasele V-VII susţin, începând cu această săptămână, teza la Limba română şi la Matematică, iar cei din clasa a VIII-a, la Limba română, Matematică, Istorie sau Geografie. Tezele de pe semestrul I al anului şcolar 2015-2016 se vor susţine până pe data de 11 decembrie.
 
La şcolile şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pe lângă lucrările menţionate, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare, an de studiu şi formă de şcolarizare. Totodată, la şcolile cu predare în regim bilingv, se susţine lucrare scrisă semestrială la limba străină în care se predă în instituţie.
 
În al doilea semestru, tezele se susţin, de regulă, până pe 20 mai 2016. Clasa a VIII-a totuşi va da teza până pe 13 mai, având în vedere că elevii intră mai devreme în vacanţă, datorită Evaluării Naţionale. Şi elevii din clasa a XII-a vor susţine tezele mai devreme, până pe 22 aprilie. Tezele de pe semestrul al II-lea al anului şcolar 2015-2016 vor fi susţinute până pe 20 mai 2016. În semestrul al II-lea, la clasa a VIII-a, tezele se vor susţine până la data de 13 mai 2016, iar la clasele terminale de liceu, până la 22 aprilie 2016.
 
La şcolile şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare/calificare profesională, an de studiu şi formă de şcolarizare. La clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare/calificare profesională, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba străină respectivă. În cazurile în care o lucrare scrisă semestrială se susţine la alegere dintr-o listă de discipline, elevii vor opta în scris pentru una dintre disciplinele menţionate în listă. Opţiunile elevilor rămân valabile pe parcursul întregului an şcolar. În învăţământul special care utilizează curriculumul şcolii de masă, se susţin tezele prevăzute pentru învăţământul de masă. În celelalte unităţi de învăţământ special, se susţin teze la limba și literatura română şi la matematică, începând cu clasa a VI-a.

Învăţământul gimnazial

Clasele V - VII vor susţine teze la Limba și literatura română şi la Matematică. Clasa a VIII-a - la Limba și literatura română, Matematică şi Istorie/Geografie (la alegere).

Învăţământ liceal, filiera teoretică - clasele IX - XII/XIII învăţământ la zi, seral, frecvenţă redusă
 
Filologie - Limba şi literatura română, Limba modernă I, Istorie/Geografie (la alegere), Limba latină (la învăţământul seral şi la clasa a XIII-a, teza se va susţine la Ştiinţe socio-umane).
 
Ştiinţe sociale - Limba și literatura română, Limba modernă I, Istorie/Geografie (la alegere), Ştiinţe socio-umane (Logică, argumentare şi comunicare la clasa a IX-a / Psihologie la clasa a X-a / Economie sau Sociologie (la alegere) la clasa a XI-a / Filosofie la clasa a XII-a / Filosofie la clasa a XIII-a seral și frecvenţă redusă).
 
Matematică - informatică - Limba și literatura română, Matematică, Informatică (la seral și frecvenţă redusă pentru clasele a IX-a și a X-a, teza se va susţine la Fizică), Fizică / Chimie / Biologie (la alegere) (la învăţământ
seral şi frecvenţă redusă la clasa a XII-a și a XIII-a, teza se va susţine la Fizică).
 
Ştiinţe ale naturii - Limba și literatura română, Matematică, Fizică / Chimie / Biologie (la alegere), Fizică / Chimie / Biologie (la alegere, altă disciplină decât cea aleasă).
 
Învăţământ liceal, filiera vocaţională, clasele IX - XII/XIII, învăţământ la zi, seral, frecvenţă redusă 
 
Arte plastice şi decorative - Limba și literatura română, Limba modernă I, Istoria artelor şi arhitecturii, Ştiinţe socio-umane.
 
Arhitectură, arte ambientale şi design - Limba și literatura română, Limba modernă I, Matematică, Ştiinţe socio-umane.
 
Conservare - restaurare bunuri culturale - Limba și literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria artelor şi arhitecturii.
 
Muzică - Limba și literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria muzicii.
 
Coregrafie - Limba și literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria baletului.
 
Teatru / Arta actorului - Limba și literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria teatrului.
 
Profil sportiv - Limba și literatura română, Limba modernă I, Biologie, Pregătire sportivă teoretică.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta lista completă a disciplinelor la care elevii vor susţine teze în anul şcolar 2015-2016.

Ti-a placut articolul?

Comentarii