Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii mari. Se apropie momentul premierii la Festivalul „Aplauze“ (ediţia a X-a)

ro

22 May, 2018 00:00 2297 Marime text
Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” (CNMB) este din nou în fierbere, în calitate de gazdă şi organizator al celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Elevi „Aplauze”, care a reunit 15 trupe, dintre care 12 din România şi trei din Ucraina, Serbia şi Republica Moldova.
 
Astăzi, între orele 9.30 şi 11.30 au loc ateliere de lucru la sediul Colegiului, urmate, de la ora 12.00, de repetiţii la scenă şi reprezentaţii la Centrul MultifuncțIonal Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.
 
La ora 13.45, va intra Trupa Luceafărul (Clubul elevilor sector 5 București), cu piesa „Zbor frânt sau În alb și negru” (după Elise Wilk), apoi, de la ora 14.15 Trupa Amprente (Brașov) - cu piesa „Spălăm copilul sau facem altul” (de Cristopher Durang), iar de la ora 15.05, Trupa Joc (Clubul elevilor sector 1 București) - cu piesa „O petrecere alan-dala” (după texte consacrate ale unor autori români).
 
După o pauză de 20 de minute, de la ora 16.15, va intra Trupa Kangai (Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, Iași), cu piesa „Clinica sinucigașilor”(adaptare după Gabriela Mihalache), iar de la ora 17.05, Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Chişinău, Republica Moldova - cu piesa „Storcătorul de fructe“ (de Ilia Cilaki).
 
După alte 20 de minute de pauză urmează, de la ora 18.15, Trupa Arm-Arte (Colegiul Economic „Virgil Madgearu” București) - cu piesa „Convertirea soldatului Bromitt” (de Andre Maurois) şi ultima reprezentaţie, de la ora 19.05, Trupa Insideout (București) - cu piesa „Jurnalul adolescentului timid” (Stephen Chbosky).
 
Mâine, de la ora 11.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va avea loc atelierul de lupte scenice „Cojar pentru viață”, susținut de studenţi ai UNATC București, coordonator prof. dr. Florin Kevorkian, iar de la ora 12.00, mult aşteptata Festivitate de premiere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii