Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:59 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluţie pentru siguranţa în şcoli? Elevii vor purta un semn distinctiv - uniformă, eşarfă sau insignă

ro

05 Jun, 2015 00:00 881 Marime text
Siguranţa în şcoli este un subiect care a incitat la discuţii lungi şi aprinse la fiecare abordare. S-au făcut planuri, s-au luat măsuri, dar subiectul este departe de a fi încheiat. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, ieri, de deputaţii din Comisia de învăţământ. Unul dintre iniţiatori este deputatul liberal Florica Cherecheş.

Mulţumită de votul primit în comisie, Florica Cherecheş a declarat: „S-a decis să existe un semn distinctiv pe care să-l poarte elevii din fiecare şcoală, care să arate că elevul respectiv face parte din şcoală. Acest semn poate să fie uniforma, o eşarfă, o tichie sau o insignă. Acest lucru va fi stabilit de Consiliul de Administraţie al şcolii. Peste tot în lume există şcoli care aleg să aibă un asemenea semn distinctiv, care încurajează şi spiritul de mândrie al elevului că aparţine unei şcoli“. Ea a arătat că proiectul aprobat în comisie mai prevede ca fiecare şcoală să aibă un regulament de ordine interioară, stabilit de Consiliul de Administraţie, precum şi o comisie pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, aceasta fiind formată din profesori, reprezentanţi ai părinţilor, ai elevilor, lucrătorul de poliţie şi reprezentantul Consiliului Local.

Mai mult, dacă proiectul va trece şi de Parlament şi va obţine toate avizele necesare, accesul unei persoane în şcoală se va face doar după legitimare. Elevii vor folosi carnetul şcolar în acest sens. De asemenea, va fi interzis accesul persoanelor aflate în stare de ebrietate sau care deţin materiale necorespunzătoare. O altă prevedere importantă este că elevii nu vor avea voie să părăsească şcoala pe perioada orelor decât în condiţii speciale. Pe de altă parte, şcolile vor fi obligate, începând cu anul şcolar 2015 - 2016, să aibă împrejmuite perimetrele, acolo unde astfel de garduri nu există. Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Ti-a placut articolul?

Comentarii