Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi din Constanţa, beneficiari ai Programului „Euro 200“. De la ce şcoli provin

ro

19 Sep, 2018 00:00 1823 Marime text
Programul „Euro 200“, care acordă studenţilor şi elevilor fără posibilităţi ajutor financiar pentru a-şi putea procura un calculator, şi-a ales beneficiarii. Conform datelor Executivului, anul precedent au fost alocate pentru Programul „Euro 200” 12 milioane de lei şi au existat doar 7.364 de elevi şi studenţi beneficiari.
 
Bugetul alocat în anul 2018 de Ministerul Educaţ̧iei Naţionale pentru implementarea acestui program este de 13 milioane de lei, ceea ar putea permite acordarea ajutorului pentru 13.575 de potenţiali beneficiari.
 
În judeţul Constanţa, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, au fost aleşi 27 de beneficiari ai Programului „Euro 200“. Astfel, de la Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman“ Constanţa sunt trei beneficiari, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Vulturu - şapte elevi, de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârşova, un singur beneficiar, de la Şcoala gimnazială nr. 1, Pantelimon sunt cinci persoane, de la Şcoala gimnazială „Cristea Caraman“ Cogealac - două, de la Şcoala gimnazială nr. 1, Oltina - trei elevi, de la Şcoala gimnazială nr. 1, Dumbrăveni - doi beneficiari, de la Şcoala gimnazială „Dan Spătaru“ Aliman - o persoană. Şcoala gimnazială nr. 1 „Pericle Martinescu“ Viişoara, Școala gimnazială nr. 1, Ciocârlia, Şcoala gimnazială „Nicolae Maraloi“ Saraiu au fiecare câte un singur elev care a intrat în Programul „Euro 200“.


Condiţiile pentru a primi această subvenţie este ca beneficiarii să fie elevi sau studenţi în învăţământul de stat sau particular acreditat, vârsta trebuie să fie mai mică de 26 de ani, iar venitul acestora să fie unul scăzut. Guvernul şi-a propus să majoreze pragul de venit brut la 250 de lei, printr-un act normativ, însă legea prevede ca plafonul maxim al venitului lunar brut pe membru de familie să fie indexat anual printr-o hotărâre dată din anul 2008, astfel că plafonul a rămas neschimbat - 150 de lei.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii