Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:07 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elev din Constanţa, admis la prestigioasa tabără de vară a Universității Stanford

ro

07 Mar, 2017 12:50 1416 Marime text
Alexandru Oprea, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, a fost admis ca bursier la “Stanford Pre-Collegiate Summer Institutes”, o prestigioasa tabără de vară a Universității Stanford din Statele Unite, în care sunt admiși numai elevii foarte talentați din punct de vedere academic.
 
Alexandru a fost admis in cadrul programului ”Introducere în inginerie”, ce va fi susținut de către profesori de înaltă clasă din cadrul universității sus-numite, în perioada 25 iunie – 14 iulie 2017. El a susținut o serie de probe ce au constat din realizarea unor eseuri cu tematici diferite: ”De ce sunt un elev bun?”, ”Impactul familiei în succesul meu” sau ”Activitățile mele extracurriculare”, prin care comisia de înscriere căuta elevi ce dovedesc o ingeniozitate deosebită, experiență în domeniul de studiu și bune abilități sociale.
 
De asemenea, Alexandru și-a prezentat seria de succese și premii obținute până acum, dar și o prezentare din partea unui profesor care a colaborat cu el, în cazul de față profesorul Victoria Olaru, care i-a ghidat pașii spre succes în domeniul fizicii.
 
Din palmaresul tânărului Alexandru amintim medalia de argint la Olimpiada Naționala de Fizică, obținerea notei maxime la bacalaureatul american SAT (Scholastic Assessment Test) la disciplina matematică, Premiul III la Concursul NASA Space Settlement cu proiectul ”Turtle”, Premiul III la Concursul International de robotica ”Robochallenge” și medalia de bronz la ISWEEP – Olimpiada Internațională de proiecte de energie, inginerie, mediu, care pot fi susținute. Concursul, organizat la Houston, SUA, în luna mai, anul trecut, a avut peste 500 de proiecte din peste 70 de țări. Alexandru Oprea a făcut parte din echipa care a realizat proiectul "Scientialab of future", un laborator virtual de programare web. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii