Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:47 18 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezamăgirea prof. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România „Dragi părinți, vă plângeți că se fură în țara asta și voi îi învățați pe urmașii voștri să fure?”

ro

01 Mar, 2021 00:00 1627 Marime text

Așa cum am anunțat, sâmbătă, 27 februarie, a avut loc prima etapă a Olimpiadei Naționale „Gazeta Matematică” (ONMG), organizată de Societatea de Științe Matematice din România și care și-a propus să suplinească golul competițional creat prin anularea olimpiadelor pe discipline din acest an școlar.

Din județul Constanța au participat peste 1.000 de elevi, din clasele V-XII, cu ajutorul logistic al Universității Maritime din Constanța, care a pus la dispoziție o platformă educațională interactivă.

Ieri, din păcate, președintele Societății de Științe Matematice din România, Radu Gologan, a decis să facă publică nedorita imixtiune a unor părinți în această competiție, evident cu amarul gust al confirmării că toate bunele intenții se reduc la o... „treabă românească”, spunem noi.
 

Prima faza a Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică s-a încheiat azi. E minunat cât de mulți dascăli și susținători privați au sărit în ajutorul acestei inițiative în toată țară.
Văd însă, cum ne și așteptăm, părinți porniți pe reclamații acolo unde accidente de legătură pe internet au apărut. S-au reparat. E trist pentru noi, cei care ne-am salvat timpul să salvăm o competiție  tradițională.
Cel mai grav este însă, că în câteva locuri, unde a existat urmărire pe net, câțiva copii au apărut alături de părinții lor în față camerei și atunci când li s-a atras atenția au închis conexiunea. Dragi părinți, dacă va mai pot apela cu frumosul cuvânt neaoș «drag», vă plângeți că se fură în țară asta și voi ii învățați pe urmașii voștri să fure?
Promit că vom lua măsuri exemplare în toată această întreprindere a noastră: de câte ori vom avea dovezi de încălcare a eticii, copiii dumneavoastră nu vor mai participa niciodată la vreo acțiune a Societății de Științe Matematice din România. Chiar și când vor fi adulți!!!

P.S. Scuze; enervarea m-a obligat să scriu repede, deci fără diacritice și poate cu ceva greșeli de tastatură”.

Asta ca să nu ne mai mirăm de ce acum 50 de studenți de la Facultatea de drept riscă exmatricularea pentru că au copiat în timpul examenelor online.
Pe de altă parte, inutil să mai spunem că actualele evaluări ale elevilor în mediul online reflectă prea puțin adevăratele acumulări de cunoștințe, situație extrem de tristă, în condițiile în care se apropie orele remediale, dar nu se știe cine le va frecventa. Pentru că iar și iar am văzut părinți afirmând în spațiul public că ar fi culmea să solicite ei în scris pentru copilul lor participarea la recuperarea materiei. Eternul orgoliu românesc prost înțeles, care ne trage înapoi cu secole, dar ne dorim o țară ca afară.

Sursa foto: Facebook Radu Gologan

Citește și:

Cu toate că ISJ Constanța nu se implică: Peste 1.000 de elevi constănțeni participă la Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”, sprijinită logistic de UMC
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii