Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța „Școlile pot fi deschise. Cred că 1 octombrie ar fi un termen rezonabil“.

ro

05 Aug, 2020 15:19 3635 Marime text
 

Primarul municipiului Constanța - „Suntem pregătiți să începem școala!“

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a declarat azi, într-o intervenție la postul de televiziune Digi24, că la Constanța școlile pot fi deschide la 15 septembrie, însă ar prefera ca acest lucru să aibă loc pe data de 1 octombrie. „Aș vrea să deschidem școlile când suntem pregătiți. Cred că 1 octombrie ar fi un termen rezonabil. Să nu uităm că vom avea alegeri în septembrie. Să nu uităm că majoritatea secțiilor de votare sunt în unitățile școale“, a mai spus Decebal Făgădău.

„Școala poate începe în 15 septembrie! (...) Prin dialog găsim cele mai bune formule. Săptămâna viitoare voi avea o ședință cu cât mai mulți dintre directorii unităților școalare. Prin dialog trebuie să găsești cele mai bune soluții. Școlile au pe stoc materiale igienico-sanitare. Aștept o recomandare oficială din partea Ministerului Educației cu privire la platforme. Pandemia a prins multă lume pe nepregătite. Cred că este timpul să dăm o linie unitară. Vrem să deschidem anul școalr în condiții cât mai aproape de normalitate. Eu îmi doresc să deschidem atunci când suntem cu adevărat pregătiți. Depindem foarte mult de evoluția cazurilor și de cum suntem pregătiți să ne luptăm cu COVID. Eu cred că 15 septembrie este un termen cam ambițios. Cred că 1 octombrie ar fi un termen rezonabil și să profităm de două săptămâni să ne pregătim cu adevărat. Toate instituțiile. Să nu uităm că vom avea alegeri în septembrie“, a mai spus Decebal Făgădău.

La rândul său, Emil Boc, primarul din Cluj Napoca, a declarat că școala ar trebui să înceapă pe data de 15 septembrie.

„Nu sunt de acord cu domnul Făgădău! Școala trebuie să înceapă pe 15 septembrie! Azi, așa cum arată lucrurile, părinții au nevoie de predictibilitate. La fel și profesorii. Noi avem nevoie de educație. Degeaba amânăm până în 1 octombrie. (...) Dacă de agravează situația, acționăm în consecință. Trebuie să ne pregătim din timp. Am făcut ședință în 3 august. Să nu-mi spună profesorii: „știți, nu am avut bani“. Nu, ai avut bani din 3 august. Ai timp să îți cumperi laptop, căști, tablete, tot ce este necesar. Dacă stăm și spunem că amânăm (1 octombrie) ce mai cred părinții, profesorii. Haideți să facem un plan coerent. Vedem unde mai este nevoie. Administrațiile locale cred că au în responsabilitatea lor educația. Aici iar nu sunt de acord cu domnul primar Făgădău: stați să aștept să ne dea Guvernul bani. Bă, fratele meu, administrăm orașele noastre, nu stăm cu mâna întinsă, ne vor da banii după aceea, după ce achiziționm echipamentele. Dar ce facem acum, stăm să ne dea guverul bani să meargă copiii la școală? Părinții ne întreabă: ce fac în septembrie? Noi trebuie să le dăm răspunsuri predictibile, concrete și corecte. Oamenii trebuie să știe la ce să e aștepte“, a mai spus Boc. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii