Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:25 23 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De luni, 22 februarie Universitatea „Ovidius” va relua cursurile semestrului II în sistem hibrid

ro

17 Feb, 2021 00:00 1277 Marime text

În timp ce Universitatea Maritimă Constanţa (UMC) şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și-au reluat cursurile celui de-al doilea semestru, la Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), activitățile didactice din semestrul al doilea al anului universitar 2020 – 2021 se vor relua din 22 februarie, în format hibrid (mixt și online), potrivit deciziei fiecărei facultăți. Astfel, se va păstra formatul online pentru cursuri și seminarii la facultățile cu profil socio-uman, în timp ce formatul hibrid se va aplica în cazul facultăților cu profil medical și vocațional.

Activitățile la care studenții vor participa fizic se vor desfășura în conformitate cu măsurile de siguranță epidemiologică și de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Suplimentar mijloacelor generale de prevenție, care presupun acțiuni de curățenie și dezinfecție în cadrul spațiilor UOC, existența dispenserelor cu soluție dezinfectantă pentru mâini, purtarea obligatorie a măștii de protecție, gestionarea accesului și fluxului de persoane la intrarea în spațiile Universității prin termoscanare, vor fi respectate cu strictețe măsurile specifice spațiilor dedicate activităților didactice cu studenții, masteranzii și doctoranzii.
Acestea includ stabilirea circuitelor funcționale, prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure „trasee prestabilite” de intrare, deplasare în interiorul spațiilor și părăsirea a acestora, facilitând păstrarea distanței fizice între cursanți și cadrele didactice. De asemenea, vor fi stabilite intervale orare diferite pentru accesul în sălile de curs și laboratoare, astfel încât să se evite aglomerările, iar spațiile vor fi organizate, amenajate, aerisite și dezinfectate corespunzător.
În funcție de evoluția situației epidemiologice, se poate reveni asupra deciziei de desfășurare a activităților în format hibrid, astfel încât, în cazul creșterii ratei de infectare la nivel local, se poate dispune suspendarea activităților didactice care presupun participarea fizică a cursanților și revenirea la formatul exclusiv online.
 
În ceea ce privește celelalte două universități constănțene, la secția militară a Academiei Navale, toate tipurile de activități didactice se derulează față în față, în timp ce la secția civilă cursurile, seminarele și proiectele se desfășoară în sistem online, urmând ca doar activitățile de laborator să se desfășoare față în față.
Tot față în față se desfășoară cursurile și la UMC.
 
Citește și:

Facultatea de Educație Fizică și Sport a UOC se implică pentru un stil de viață sănătos în rândul tinerilor
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii