Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dascăli din patru ţări şi-au dat întâlnire la Eforie Sud Congresul Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, la cea de-a 36-a ediţie

ro

25 Aug, 2014 00:00 2863 Marime text
Peste 1.400 de cadre didactice din România, Republica Moldova, Ucraina şi Serbia vor participa, între 20 şi 28 august, la Congresul Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo), ajuns la ediţia aniversară cu numărul 36. Acţiunea se desfăşoară în paralel la Suceava, Suceviţa, Putna, Rădăuţi, Cernăuţi, Chişinău şi Eforie Sud. Primul Congres al AGiRo a avut loc în 1898, la Ploieşti.
 
Cei 200 de oaspeţi din România, Serbia şi Ucraina se vor afla la Eforie Sud, timp de trei zile - 25, 26 şi 27 august. Echipa școlii gazdǎ, Liceul Teoretic „Carmen Sylva“, va întâmpina vizitatorii cu un program atractiv. Astfel, în seara zilei de 25 august, ei se vor delecta într-o atmosferă artistică, de organizarea manifestărilor ocupându-se Casa de Culturǎ din Eforie. În data de 26 august, sunt planificate activitǎți ce au ca scop împǎrtǎșirea de experiențe. Între orele 11.00 şi 13.00, la Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ se va desfǎșura atelierul de lucru cu titlul „Managementul întâlnirii cu elevii“, coordonat de lector universitar doctor Cristian Petre, de la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa. Între orele 14.00 şi 16.00, pe terasa Hotelului Crișana, oaspeții sunt așteptați la atelierul „Costumul național - izvor de creație și de frumusețe“. În același interval de timp, vor avea loc și alte activitǎți, precum atelierul firmei C. Kreul din Germania şi expoziţia editurilor cu specific educaţional. La ora 19.00, va fi dat startul unei seri dedicate folclorului, cei prezenţi urmând să asiste la parade ale costumelor populare, programe de cântece și dansuri populare.      Festivitatea de închidere a evenimentului se va desfăşura miercuri, 27 august, între 9.00 și 11.00, la Hotelul Europa din Eforie Nord. „Evenimentul constituie o cinste atât pentru învǎțǎmântul românesc, cât și pentru elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teoretic «Carmen Sylva» din Eforie“, a spus prof. Cristina Stanciu, directorul unităţii şcolare care găzduieşte congresul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii