Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Sute de elevi participă la etapa județeană a Olimpiadei naţionale de limba și literatura română

ro

17 Mar, 2022 14:27 2817 Marime text
Sute de elevi la olimpiada. Foto: Pixabay574 de elevi constănțeni participă în acest an școlar la etapa județeană a Olimpiadei naţionale de limba și literatura română – clasele V-XII
 
Sâmbătă, 19 martie 2022, începând cu ora 10.00, va avea loc etapa județeană a Olimpiadei naţionale de limba și literatura română – clasele V-XII, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în următoarele centre de concurs: Școala Gimnazială Nr. 7 „Remus Opreanu” din Constanța (clasele a V-a și a VIII-a), Școala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanța (clasele a VI-a și a VII-a) și Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța (clasele IX-XII).

Potrivi IPJ Constanța, conform regulamentelor Ministerului Educației cu privire la derularea olimpiadelor și concursurilor școlare, etapa județeană a Olimpiadei naţionale de limba și literatura română – clasele V-XII, se va desfășura cu participare fizică, respectându-se toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-COV-2.

Accesul elevilor este permis, pe baza carnetului de elev, în intervalul orar 09:00-09:30.
Timpul de lucru este de 3 ore.

La etapa județeană, calificarea la etapa superioară a competiției este condiționată de obținerea a minimum 85 de puncte.

La etapa naţională a Olimpiadei, participă câte un elev/an de studiu/secțiune din fiecare județ, primul în ierarhia clasei la care a concurat, cu respectarea punctajului minim prevăzut de Regulamentul specific Nr. 26121/01.03.2022 (gimnaziu) și, respectiv, de Regulamentul specific Nr. 26116/01.03.2022 (liceu).

Ierarhia concurenţilor, în vederea premierii, se stabileşte în ordinea descrescătoare a punctajelor finale obţinute. La etapa județeană a Olimpiadei, la fiecare clasă, se acordă câte trei premii (de regulă, un premiu I, un premiu II şi un premiu III) şi un număr de menţiuni reprezentând cel mult 15% din numărul participanţilor (rotunjit la numărul întreg imediat superior, în cazul unui număr fracționar).

Premierea se face cu respectarea strictă a ierarhiei valorice şi a condiţiei de punctaj, după cum urmează:
                    • mai mult sau egal cu 85 de puncte, pentru premii;
                    • mai mult sau egal cu 80 de puncte, pentru menţiuni.

În situaţia în care punctajele finale sunt egale, în vederea acordării unui singur premiu/clasă, Comisia de organizare, evaluare și de soluţionare a contestaţiilor aplică următoarele criterii de departajare, în ordinea de mai jos:
            ■ pentru gimnaziu:
                             - punctajul obținut la subiectul II;
                             - punctajul obținut la subiectul III;
                             - punctajul obținut la subiectul I;
              ■ pentru liceu:
                          - punctajul obținut la proba scrisă;
                          - punctajul obținut la itemul 2 de la proba scrisă;
                          - punctajul obținut la itemul 1 de la proba scrisă.

„La toate etapele Olimpiadei, candidaţii pot contesta numai punctajul obţinut la proba scrisă.
La nicio etapă a Olimpiadei nu se admite depunerea contestaţiei de către o altă persoană (părinte, profesor însoțitor, coleg etc.), în absența elevului în cauză.
Conform prevederilor din Calendarul competițiilor naționale pe discipline școlare, aprobat cu nr. 25.810/21.02.2022, etapa națională a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ se va desfășura în perioada 18 - 22.04.2022, la Târgoviște (clasele V-VIII) și, respectiv, în perioada 26 - 30.04.2022, la Slobozia (clasele IX-XII)“ - au precizat reprezentanții ISJ Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii