Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:07 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Rugăciuni de binecuvântare pentru începutul anului școlar. Slujbă la biserica Sfânta Maria

ro

06 Sep, 2020 04:56 1342 Marime text
  • În condiții normale peste o săptâmână ar trebui să înceapă anul şcolar 2020 - 2021.

Astăzi, de la ora 09.30, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Maria” cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, situată în Constanța, pe bulevardul 1 Mai-Zona Far (foto).
 
După slujbă vor fi rostite rugăciuni de binecuvântare pentru începutul noului an școlar.
 
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul, Sf. Haralambie, Sfântului Nectarie și unei părticele din Lemnul Sfintei Cruci.
 
Și totuși când începe școala
 

În condiții normale peste o săptâmână ar trebui să înceapă anul şcolar 2020 - 2021, iar elevii, profesorii, dar şi părinţii aşteaptă veşti despre cum se vor desfăşura cursurile în noul an şcolar.

Autorităţile au anunţat că în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus, la 7 septembrie vor fi stabilite scenariile în funcţie de care se redeschid şcolile. În ultimele zile a apărut ipoteza ca anul şcolar 2020 - 2021 să înceapă doar ONLINE de la 14 septembrie.

Propunerea prevedea, de asemenea, ca elevii şi profesorii să revină efectiv la şcoală abia de la 1 octombrie, adică după alegerile locale. Premierul
Ludovic Orban a confirmat iniţial această ipoteză, dar ministrul Educatiei, Monica Anisie, spune că acest scenariu nu există şi că  totul depinde de bilanţul infectărilor de la o localitate la alta.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că există posibilitatea ca elevii să meargă la fizic la şcoală abia începând cu 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie să urmeze tot cursuri online.

"Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online - n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu", spune Ludovic Orban.

El precizează că nu a fost luată o astfel de decizie, dar dacă se va lua, atunci va fi anunțată în timp util. „Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luat în plan local. (...) ", a mai spus premierul.

Orban a spus că a fost o discuţie legată de începerea şcolii online şi în contextul alegerilor locale. "Aici putem avea o soluţie, să dăm o zi liberă înainte de alegeri şi o zi liberă după, astfel încât să se poată pregăti şcolile în care se organizează secţii de votare", a explicat premierul.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii