Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs de creaţie, organizat de Şcoala „B.P. Hasdeu“

ro

15 Feb, 2016 00:00 3176 Marime text


Cu prilejul Zilelor Şcolii Gimnaziale nr. 12 „B.P. Hasdeu“, unitatea şcolară organizează concursul „Pe aleea domnului Hasdeu“, la care sunt aşteptaţi să participe elevi din clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a.
 
Concursul se va desfăşura între 15 şi 26 februarie şi se adresează elevilor din clasele pregătitoare şi clasele I-VIII, atât din învăţământul public, cât şi din învăţământul privat. Este un concurs de creaţie şi de verificare a cunoştinţelor, care se desfăşoară pe trei secţiuni, în funcţie de grupa de vârstă: Secţiunea „Creaţii artistico-plastice“ - pentru elevii claselor pregătitoare şi ai claselor I - II, Verificarea cunoştinţelor - pentru elevii din clasele III - IV şi „Verificarea cunoştinţelor - pentru elevii din clasele V - VIII.
 
Concursul are drept scop identificarea, stimularea şi valorificarea potenţialului creativ al elevilor şi cadrelor didactice prin participarea la activităţile propuse.
 
Pentru secţiunea „Creaţii artistico-plastice“ a fost propusă tema „Natura în ochii lui Hasdeu“. Pentru elevii din clasele III - IV şi V - VIII se va organiza un concurs de Limba şi literatura română - „Pe aleea domnului Hasdeu“, care se va desfăşura pe data de 26 februarie.
 
Potrivit organizatorilor, subiectele respectă programele de limba română publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale, având un grad de complexitate adaptat competenţelor şi conţinuturilor prevăzute în programele şcolare parcurse, până la data susţinerii concursului. 
 
Subiectele sunt elaborate de către grupul de lucru, format din cadre didactice de specialitate. Cerinţele vor viza atât verificarea cunoştinţelor însuşite de către elevi, cât şi a capacităţilor de analiză şi de sinteză. Se vor pune în valoare aptitudini de comunicare, inovaţie, creativitate, capacitate de înţelegere a textelor, abilităţi lingvistice, exprimare logică şi fluentă.
 
Pentru înscrierea la concursul „Pe aleea domnului Hasdeu“ se vor trimite datele participanţilor (nume, prenume, clasă, şcoala de provenienţă, localitate) până la data de 22 februarie, pe adresa concurshasdeu@yahoo.com, şi se va realiza înscrierea efectivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii