Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Național Militar „Al. I. Cuza”, în linie dreaptă spre admiterea în clasa a IX-a

ro

08 Mar, 2021 00:00 3226 Marime text
  • S-au încheiat înscrierile pentru admiterea în colegiile militare naționale, cu circa 300 de dosare la Constanța
  • Colegiul „Al. I. Cuza” oferă 120 de locuri la specializarea matematică-informatică
  • Prima ediție a proiectului de marketing educațional „Colegiul Militar: o alegere pentru viitorul tău”
 
Pentru anul şcolar 2021-2022, Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța propune 120 de locuri la clasa a IX-a, la specializarea Matematică – Informatică, cu o durată de școlarizare de patru ani.
În week-endul pe care tocmai l-am încheiat, elevii de clasa a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2021, au avut posibilitatea de a-și depune dosarul de admitere la Biroul de Informare şi Recrutare. Cei peste 300 de înscriși vor candida pentru toate colegiile militare, urmând ca, în funcție de numărul de locuri, de opțiuni și de medii să fie repartizați ulterior.
 
Cele două etape ale admiterii
Următorul pas spre admiterea în colegiile militare constă în susținerea probelor de selecție - psihologice, sportive și interviu de evaluare finală - până pe 9 aprilie. Data susținerii probelor de selecție va fi comunicată telefonic sau pe adresa de email a candidatului de către reprezentanții biroului informare-recrutare.
Candidații declarați „Admis” la probele de selecție efectuează vizita medicală, conform indicațiilor primite de la personalul recrutor se vor prezenta la examinarea medicală, ce va fi programată până pe 23 aprilie
Candidații declarați „Admis” la probele de selecție şi „Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere.
 
Etapa I - susținerea unei probe de verificare a cunoștințelor care constă într-un test grilă la disciplinele Limba și literatura română și Matematică;
Etapa a II-a - ierarhizarea candidaților în funcție de media finală de admitere.
Nota minimă de admitere este șase, iar punctajul obținut la testul grilă are o pondere de 80%.
 
„Colegiul Militar: o alegere pentru viitorul tău”
La inițiativa prof. dr. Mihaela Ene, la finele lunii februarie, Colegiul „Al I. Cuza” a demarat prima ediție a proiectului de marketing educațional „Colegiul Militar: o alegere pentru viitorul tău”.
Prin acest proiect s-a urmărit promovarea, în mediul online, a ofertei educaționale a colegiului militar, în rândul absolvenţilor de gimnaziu, având în vedere restricțiile sanitare impuse de contextul pandemic. 
Astfel, 200 de elevi militari, alături de profesorii lor diriginți, au pătruns în clasele virtuale din 16 școli gimnaziale din județul Constanța, Iași și Vaslui, prezentându-și programul zilnic, concursurile și oportunitățile oferite de Colegiul Național Militar „A.I.Cuza”, cât și motivațiile personale în alegerea unui colegiu militar.
Tinerii cadeți au oferit răspunsuri la toate întrebările adresate de elevii și cadrele didactice din școlile partenere și au purtat discuții libere pe diferite teme, cum ar fi: cum a fost primul an în colegiul militar; cât de grele sunt probele sportive la examenul de admitere; la ce activități extrașcolare se poate participa; în ce constă instrucția militară; ce oportunități oferă absolvirea unui liceu militar, și altele.
Instituțiile partenere în proiectul „Colegiul Militar: o alegere pentru viitorul tău”, ediția I, 2021 sunt: Școala Gimnazială „Garabet Ibrăileanu”,Tg. Frumos, jud. Iași; Școala Gimnazială Nr. 1, Ivești jud. Vaslui; Liceul Teoretic Murfatlar, jud. Constanța; Școala Gimnazială Nr. 3, Mangalia jud. Constanța; Liceul Cobadin, jud. Constanța; Școala Gimnazială Nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța; Școala Gimnazială Nr. 24 „Ion Jalea”, Constanța; Colegiul de Arte „Regina Maria”, Constanța; Liceul Mihail Kogălniceanu, jud. Constanța; Liceul Teoretic Negru Vodă, jud. Constanța; Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța; Liceul „Regele Carol” Ostrov, jud. Constanța; Școala Gimnazială “Viceamiral Ioan Murgescu”, Valu lui Traian, jud. Constanța.
 
Citește și:

De Ziua mondială a justiției sociale: Cadeți de la Colegiul „Al.I. Cuza” au dezbătut teme de puternic impact
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii