Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul „Mircea cel Bătrân”, beneficiarul unui sistem integrat de ultimă generație pentru cursurile online

ro

08 May, 2020 00:00 3414 Marime text

Pentru a veni în sprijinul elevilor celei mai talonate instituții de învățământ a Constanței și care urmează să absolve clasele a VIII-a sau a XII-a, precum și al profesorilor care în această perioadă pot ține orele în incinta liceului, în interacțiune virtuală cu elevii, ca și când ar fi în clasă, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, cu ajutorul Primăriei Municipiului Constanța, a achiziționat un echipament performant ce va fi folosit inclusiv pentru recapitulările și pregătirea pentru examenele de evaluare națională și Bacalaureat

Despre ce este vorba am aflat din declarația prof. Ion Băraru, un binecunoscut cadru didactic al catedrei de fizică: „Piesa principala este o videocameră foarte performantă care poate transmite tot ce se întâmplă în fața ei. Apoi tabla smart care are funcțiuni multiple și un laptop conectat de aceste două dispozitive care permit desfășurarea activităților ca și când profesorii și elevii ar fi față în față. Acest sistem este foarte important având în vedere că la multe dintre activități trebuie să facem și experimente demonstrative”.
Reamintim că în urmă cu șase ani, mirciștii erau beneficiarii primei clase SMART din judeţul Constanța. Proiectul Smart Classroom fusese implementat anterior la  Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. Respectiva sală de curs a fost echipată hardware şi software în acest sens. E vorba de tablete Samsung Galaxy Note 10.1, un E-Board, un proiector şi o imprimantă multifuncţională conectată prin wireless.
Așadar, prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului „Mircea”, se poate mândri cu o instituție de învățământ la standardele prestigioaselor unități alături de care se află în Alianța Colegiilor Centenare din România și care se bucură de o atenție deosebită din partea autorităților tocmai pentru consacrarea educației constănțene.
„Ne pregătim astfel pentru perioada 2-12 iunie, să realizăm în mod virtual recapitulările și pregătirea pentru examenele de evaluare națională și Bacalaureat. Putem să realizăm inclusiv activități administrative, consilii profesorale, ședințe metodice, evitând astfel contactul direct și reușind aproape în totalitate să dezbatem și să interacționăm între noi”, a declarat prof. Nicoară.
De asemenea, autoritatea locală aduce la cunoștință în aceeași informare că clădirea în care își desfășoară activitatea Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” va intra într-un amplu proces de reabilitare realizat de Primăria Municipiului Constanța printr-un program finanțat cu fonduri europene, dar și de la bugetul local. Principalele lucrări care vor fi realizate presupun reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, termoizolarea planșeului de la pod, lucrări de reabilitare  termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului în interior, lucrări de modernizare a instalației de iluminat și modernizare instalațiilor electrice.
 
Citește și:

În căutare de soluții în cazul unei catastrofe Proiectul mirciștilor, răsplătit cu premiul I la Space Settlement Design Contest

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii