Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”, la Universitatea Ovdius din Constanța

ro

12 Mar, 2024 13:58 474 Marime text

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează luni, 25 martie 2024, cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”.

Competiția se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, de la liceele din județele Constanța, Brăila, Buzău, Galați, Tulcea și Vrancea și este derulată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, transmit reprezentanții UOC. 

„Tema ediției din acest an, « Un vot pentru moderație », este propusă în contextul desfășurării, în 2024, a patru tipuri de alegeri – europene, locale, parlamentare și prezidențiale, iar conștientizarea importanței participării la vot este tot mai scăzută. De aceea, îi provocăm pe pe elevi ca în discursul lor să prezinte argumente care să motiveze oamenii să participe la procesele electorale și să demonstreze de ce este important să nu cădem victime discursului radical și populist.

Cum instigarea la ură și fanatismul nu au oferit nicicând soluții la problemele sociale și economice, ci doar au creat mai multă instabilitate, evenimentul își propune să evidențeze necesitatea toleranței, prudenței și a lucidității în societate și politică.


Prin acest demers, facultatea noastră dorește să promoveze importanța implicării în alegeri și menținerea moderației în politică, toate acestea având drept scop consolidarea și protejarea democrației”, precizează conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul FISP.

La finalul competiției, câștigătorii, participanții și profesorii coordonatori vor fi premiați printr-un grant oferit de Fundația „Nouă de pasă”.

Înscrierile se pot face până pe data de 15 martie 2024, prin completarea formularului:  https://docs.google.com/forms/d/149YznAos-W_gfiXds30wVoPp07Fj61vBVOvB48oYexc/edit.

Detalii despre regulamentul competiției sunt disponibile accesând link-ul: https://isp.univ-ovidius.ro/images/2023-2024/anunturi/anunt%20concurs%20de%20discursuri%202024.pdf.


Citește și:

Studentă a Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța, calificată în etapa finală a Concursului internațional de oratorie în limba franceză
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii