Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:11 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Cea de-a doua ediție a programului său de burse, lansată de KMG International

ro

17 Sep, 2019 11:22 1251 Marime text
KMG International va acorda 100 de burse elevilor de liceu și studenților cu performanțe remarcabile din București, Constanța și Prahova. Elevii și studenții pasionați de industria de petrol și gaze își pot trimite candidaturile la adresa dedicată programului între 16 septembrie și 20 octombrie, urmând ca pe 1 noiembrie să fie anunțate rezultatele procesului de selecție.
 

“Programul de burse KMG International este unul dintre proiectele dezvoltate de compania noastră pentru susținerea educației de calitate în România. Știm că educația este cheia către dezvoltarea durabilă a comunităților și credem că tinerii performanți trebuie susținuți, mai ales atunci când resursele nu sunt suficiente. De aceea, continuăm programul de burse, tocmai pentru a contribui la creșterea viitoarei generații de profesioniști din domeniul de petrol și gaze.” Alexey Golovin, director departament juridic și afaceri corporative, KMG International.

 
Bursele, în valoare de USD 1000 fiecare, sunt oferite pentru un an de studiu și vor fi acordate în urma unei jurizări riguroase: 50 vor fi acordate studenților înscriși în programul de practică al companiei, pe baza evaluării performanței lor, iar restul de 50 vor fi oferite printr-un proces de evaluare.

Printre criteriile de eligibilitate, menționăm: media academică peste 8 (pentru toți anii de studiu), implicarea în activități de voluntariat și dorința puternică de a-și dezvolta cariera în domeniul energetic (descrisă într-un eseu de motivație). Specializările vizate sunt chimia, ingineria mecanică și electrică, energetică, petrol și gaze (ingineria petrolului și gazelor, tehnologia petrolului și petrochimie, prelucrarea petrolului si petrochimie), construcții. Evaluarea candidaturilor se va face de către un juriu mixt, compus din reprezentanți ai companiei și ai universităților partenere, cu expertiză vastă în sectorul energetic.

Pentru a se înscrie în programul de burse, studenții și elevii interesați sunt invitați să consulte pagina oficială a programului pentru a descoperi daca sunt eligibili și care sunt documentele ce trebuie transmise. Mai multe detalii: https://kmginternational.com/ro/cariere/burse.
KMG International, prin companiile membre cu sediul în Constanța, București, Ploiești, menține tradiția de a organiza stagii de practică și internship, parte din strategia de a investi în dezvoltarea de resurse umane și de a transfera cunoștintele de la profesioniștii lor către elevi, studenți și proaspăt absolvenți. În 2019, 88 de elevi și studenți au fost selectați pentru a participa în programul de internship din companiile de pe platformele Petromidia și Vega, precum și in cadrul companiei Rompetrol Well Services. În luna noiembrie și în București, la sediul central al companiei, se vor alătura 15 studenți. Începând cu 2001, peste 1300 de stagiari au participat în program, cei performanți începându-și cariera în KMG International.

“În ultimii 10 ani, am dezvoltat numeroase proiecte de educație și orientare profesională pentru a sprijini aspirațiile generațiilor viitoare. Prin programele noastre de internship și colaborările ample cu universități din toată țara, am adus mai aproape de elevi și studenți industria de petrol și gaze și am contribuit la transferul de cunoștințe de la generația experimentată la cea tânără. Continuăm eforturile noastre printr-un sprijin material către tinerii performanți ce își doresc o carieră în domeniul energetic.” Simona Popovici, director resurse umane, KMG International.


Despre KMG International

KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Prin programul „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecţie a mediului şi sănătăţii în întreaga ţară. Pe lângă parteneriatul nostru strategic cu societatea civilă, menţionăm sprijinul SMURD, Gala Societăţii Civile, Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu.

Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii