Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce le transmite Gabriela Bucovală elevilor Festivităţi de deschidere a anului şcolar la unităţile de învăţământ din Constanţa

ro

14 Sep, 2015 00:00 3634 Marime text
Astăzi, mii de elevi din întreaga ţară, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, cu buchete de flori în mână şi emoţii în suflete, se vor grăbi la şcoală pentru a-şi revedea profesorii şi colegii. În toate unităţile şcolare din ţară vor fi organizate festivităţi de deschidere a noului an şcolar 2015-2016. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, la nivelul judeţului Constanţa, în anul şcolar 2015-2016 sunt înscrişi 112.000 de elevi.
 
Curţile şcolilor şi ale liceelor din Constanţa vor fremăta, azi, din nou, sub paşii elevilor reveniţi din vacanţa de vară. La festivităţile de deschidere a anului şcolar 2015-2016 vor participa directorii instituţiilor de învăţământ, inspectori şcolari, profesori, părinţi, elevi şi foşti elevi, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.
 
În Constanţa, şcolile generale şi liceele au anunţat că vor organiza festivitatea oficială de deschidere în această dimineaţă. Aşadar, programul orelor va intra în normal abia marţi, 15 septembrie, după ce, în prima zi de şcoală, elevii vor primi manualele şi orarul.
 
Inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, Gabriela Bucovală, va participa la festivitatea de deschidere a noului an şcolar al Liceul Teoretic „Emil Racoviţă“ din Techirghiol. La rândul său, prefectul Constantin Ion va onora invitaţia Şcolii Gimnaziale Speciale Techirghiol, structură a centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros“.

Mesajul inspectorului şcolar general, prof. Zoia-Gabriela Bucovală, cu ocazia începerii anului şcolar 2015-2016


„Stimaţi profesori, dragi elevi, dragi părinţi,
 
Simbolic, luna septembrie devine sinonimă pentru toată lumea cu şcoala, cu educaţia, cu începutul unui nou drum al împlinirii prin cunoaştere şi prin cultură. Totodată, devine prilej de a-mi exprima încrederea în dăruirea şi competenţa cadrelor didactice, în capacitatea lor de a modela caractere, de a crea o atmosferă bazată pe profesionalism, rigoare ştiinţifică, dar şi pe comunicare afectivă şi talent pedagogic. Tuturor elevilor le doresc să urmeze acest drum provocator al formării - singurul care le poate asigura reuşita în viaţă, să se bucure de frumuseţea anilor de şcoală, să dea un sens vieţii, să aibă încredere în forţa educaţiei şi să nu uite că în spusele lui Nicolae Iorga stă un adevăr important: «Poţi învăţa în patru feluri: pentru şcoală, pentru viaţă, pentru tine şi pentru orişicine». De asemenea, îmi exprim speranţa că, şi în acest an şcolar, părinţii şi autorităţile locale vor rămâne partenerii de nădejde ai educaţiei, pentru ca şcoala constănţeană să adune reuşite, împliniri şi succese. Vă asigur că Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa va continua să fie partenerul autentic al şcolilor pe care le coordonează, al părinţilor şi al comunităţii!“

Citeşte şi

Luni sună clopoţelul! Totul despre noul an şcolar. Câte săptămâni de cursuri are, când încep vacanţele şi examenele
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii