Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:51 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii revin la cursuri, după vacanţa de Paşti Când încep Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul 2015

ro

20 Apr, 2015 00:00 2393 Marime text
Elevii reiau, azi, cursurile după vacanţa de Paşti, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie. Vacanţa de vară ce precede anul şcolar 2015 -2016 va fi cuprinsă între 20 iunie şi 13 septembrie.

Tezele din semestrul al doilea se susţin până pe data de 22 mai. Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de Bacalaureat între 25 şi 29 mai şi vor încheia cursurile pe 29 mai. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face între 8 şi 10 iunie, iar absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 10 şi 12 iunie.
Evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 15 şi 19 iunie, iar proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată pentru intervalul 22 - 26 iunie. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, va fi susţinută pe 29 iunie, proba la Limba şi literatura maternă este programată pentru 30 iunie, proba obligatorie a profilului va avea loc pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului şi a specializării, la data de 3 iulie. Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie, până la ora 12.00, şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, până la ora 16.00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 7 şi 9 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 10 iulie.

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, pe 22 iunie

Evaluarea Naţională va începe, pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, pe data de 22 iunie, cu proba la Limba şi literatura română. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la Limba maternă pe 23 iunie. Ultima probă, cea la Matematică, va fi susţinută pe 24 iunie, iar afişarea rezultatelor se va face pe 26 iunie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul 16.00 - 20,00, se vor depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27 - 29 iunie.

Afişarea rezultatelor finale după contestaţii se va face pe 30 iunie. Potrivit proiectului, în anul şcolar viitor, admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a, care va avea o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor V - VIII, care va avea o pondere de 25% în calculul mediei de admitere. Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 3 - 7 iulie. Fişele vor fi verificate de părinţi în perioada 4 - 8 iulie.

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie, se vor afişa în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi listele cuprinzând locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal. Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia, în zilele de 3 şi 4 septembrie. În perioada 9 - 11 iulie, vor avea loc înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special, iar în intervalul 6 - 8 iulie, repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii