Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima zi de emoţii Azi, elevii din Constanţa află dacă au luat sau nu Bacul

ro

07 Jul, 2015 00:00 2326 Marime text
Absolvenţii de liceu află, astăzi, primele rezultate de la examenele Bacalaureatului 2015. Potrivit calendarului modificat de Ministerul Educaţiei, rezultatele vor fi afişate până la 16.00 şi, în aceeaşi zi, până la ora 20.00, candidaţii nemulţumiţi de notele primite pot să depună contestaţii. Listele finale cu notele vor fi făcute publice vineri, 10 iulie. Amintim că data de afişare a primelor rezultate a fost amânată cu o zi, după ce Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a decis ca lucrările de la Bac să fie corectate în alte judeţe decât cele în care elevii au susţinut examenele.
 
Candidaţii constănţeni care au susţinut examenele de maturitate în prima sesiune de Bacalaureat 2015 vor afla, azi, notele obţinute la cele trei probe scrise. Tot azi, între orele 12.00 şi 16.00, elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 10 iulie.

Reamintim că şapte elevi din Constanţa au fost eliminaţi din prima sesiune de Bacalaureat 2015 pentru fraudă: patru, de la ultima probă a examenului, cea la alegere a profilului, unul, de la proba obligatorie a profilului şi specializării, Matematică şi Istorie, şi doi de la prima probă a Bacalaureatului 2015, cea la Limba şi literatura română. Cei şapte provin de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia, Liceul Teoretic „Decebal“, Liceul Economic din Mangalia, Liceul Teoretic „Axiopolis“ din Cernavodă, Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“, Colegiul Tehnic „Tomis“ şi Liceul Teoretic „George Călinescu“.
Potrivit Metodologiei, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen“, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul. Ei au dreptul să se înscrie din nou la Bacalaureat peste două sesiuni. Potrivit ISJ Constanţa, 5.817 candidaţi din Constanţa (5210 - serie curentă şi 607 - serie precedentă) au participat la examenele de Bacalaureat 2015. Acesta s-a derulat în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2011, aprobată prin Ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat 2011.

A doua sesiune începe la 13 iulie

Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2015 începe la data de 13 iulie şi se va încheia pe 3 septembrie. Înscrierile se desfăşoară între 13 şi 17 iulie. Ulterior, între 17 şi 18 august, va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Între 18 şi 19 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Timp de două zile, pe 20 şi pe 21 august, va avea loc evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep pe data de 24 august, cu cea la Limba şi literatura română, urmată, pe data de 25 august, cu proba scrisă la limba şi literatura maternă. Elevii sunt aşteptaţi la proba scrisă obligatorie a profilului pe data de 26 august, iar pe 28 august va avea loc la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe data de 31 august. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 - 16.00, candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 1 şi 2 septembrie, iar pe data de 3 septembrie, vor fi afişate rezultatele finale. Candidaţii la Bac care vor folosi telefoane mobile sau orice tip de mijloace de comunicare ce permit conectarea la Internet vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise şi indiferent dacă acestea au fost introduse în sala de examinare de către ei, de către alţi candidaţi, profesori din comisie sau alte persoane. Încălcarea acestor reguli reprezintă tentativă de fraudă, iar absolvenţii respectivi nu mai pot participa la următoarele probe ale Bacalaureatului, fiind declaraţi „eliminaţi din examen“. Candidaţii eliminaţi din examen nu mai au posibilitatea de a le fi recunoscute, în sesiunile următoare, notele pe care le-au obţinut la examenele de Bac susţinute anterior eliminării, şi nici rezultatele de la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Citeşte şi

Rezultatele, pe 7 iulie: Astăzi se încheie prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2015

Între integrale şi autonomii locale: Elevii constănţeni au susţinut, ieri, proba obligatorie la Istorie şi Matematică (galerie foto)

50 de candidaţi din Constanţa au susţinut proba scrisă la limba maternă şi la disciplina nonlingvistică în franceză

Au încercat marea cu degetul: Doi elevi din Constanţa, eliminaţi de la prima probă scrisă a Bacalaureatului 2015 (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii