Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:46 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au trecut de proba scrisă a concursului pentru directori. Doi dintre candidaţi au spus pas din start! (galerie foto + document)

ro

13 Oct, 2016 00:00 5815 Marime text
Miercuri, 12 octombrie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar. Proba, care a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competențelor manageriale ale candidaților, a constat în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaborați de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.
 
La Constanţa, proba scrisă s-a desfăşurat la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Constanța, Cristina Ivan, din cei 225 candidații din Constanţa admişi la proba scrisă, doi au absentat. Cei 225 candidaţi au susţinut examenul scris în 13 săli de clasă, supravegheate video şi audio. Conform ISJ, în urma evaluării rezultatelor, 30 de caniddaţi au fost respinşi, iar 192 admişi. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de către:

Maria Burlăciuc de la Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” Năvodari – director – 48.75;
Elena Ligia Mangri de la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari – director – 48.75;
Geanina Margineanu de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Hârşova – director – 48.75;
Raluca Isabella Balcan de la Şcoala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” Constanţa – director adjunct - 48.125;
Marius Furtună de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia – director – 48.125.

De asemenea, printre cei admişi se numără şi:
Vasile Nicoară de la Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân” Constanţa – director – 45.625;
Cristina Anghel de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa – director – 46.875;
Carmen Bucovală de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa – director adjunct – 46.25;
Mădălina Belcin de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanţa – director – 42.5;
Anamaria Ciobotaru de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanţa – director – 40;
Constantin Caracoti de la Liceul Teoretic „Traian” Constanţa -  director – 36.25;
Dorina Chivu de la Liceul Teoretic „Traian” Constanţa -  director adjunct – 41.875;
Elena Cracea de la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa – director – 45.625;
Daniela Dicianu de la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa – director adjunct – 45.625;
Bianca Virginia Ibadula de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Constanţa – director adjunct – 45;
Stelian Marinescu de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Constanţa – director – 43.75.
 
Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarați „admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.
 
Ulterior candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidați a ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie. Toate probele sunt obligatorii și sunt monitorizate de observatorii desemnați de Ministerul Educației. Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.
 
În secţiunea Documente puteţi consulta lista candidaţilor care s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directrori adjuncţi.
 
Citeşte şi:
 
Teste lipsite de complexitate şi de logică Ce întrebări a pregătit Ministerul Educaţiei pentru concursul de directori (document)
 
Şcoli fără conducere? Fără contracandidaţi la concursul pentru ocuparea posturilor de directori de la Constanţa
 
Cine candidează pentru posturile de directori şi directori adjuncţi în
şcolile din Constanţa (document)

 
Înscrierile s-au încheiat. 197 de posturi de directori, scoase la concurs de ISJ Constanţa (document)
 
„Va începe o nebunie!“ „Vor urma schimbări de profesori în lanţ!“ Concursurile pentru directori aruncă în aer sistemul! Iată ce spun managerii şcolilor din Constanţa (galerie foto)
 
Proba scrisă va fi organizată la Liceul „Lucian Blaga” Când aflăm numărul de candidaţi înscrişi la concursul pentru directorii de şcoli! (galerie foto)
 
Petiţie pentru un concurs corect pentru directorii de şcoli „Cea mai bună formă de protest ar fi neparticiparea la acesta!“

Ti-a placut articolul?

Comentarii