Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii pentru elevii din clasa a XII-a Au început înscrierile în prima sesiune de Bacalaureat 2015

ro

26 May, 2015 00:00 1331 Marime text


Ieri au început înscrierile pentru examenul de Bacalaureat, acestea urmând să se încheie vineri, 29 mai. Examenul se desfăşoară, ca în fiecare an, în două sesiuni: iunie - iulie şi august - septembrie. La fel ca în anii precedenţi, elevii nu vor avea voie în sălile de examen cu telefoane mobile sau cu orice tip de mijloace de comunicare ce permit conectarea la Internet.
 
Cursurile elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a se vor încheia pe data de 29 mai. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se va desfăşura între 8 şi 10 iunie. Următoarea probă, constând în evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), este programată pentru perioada 10 - 12 iunie. Între 15 şi 19 iunie, se va desfăşura proba D - evaluarea competenţelor digitale, iar între 22 şi 26 iunie, va avea loc proba C - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, este programată pentru data de 29 iunie. Proba scrisă la limba şi literatura maternă se va desfăşura pe 30 iunie. Va urma, pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 6 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, elevii pot depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 7 şi 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 10 iulie.

A doua sesiune începe la 13 iulie

Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2015 începe la 13 iulie şi se va încheia pe data de 3 septembrie. Înscrierile se desfăşoară între 13 și 17 iulie. Ulterior, între 17 și 18 august, va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Între 18 și 19 august, vor fi evaluate  competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Timp de două zile, pe 20 și pe 21 august, va avea loc evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep pe data de 24 august, cu cea la Limba şi literatura română, urmată, pe data de 25 august, cu proba scrisă la limba şi literatura maternă. Elevii sunt așteptaţi la proba scrisă obligatorie a profilului pe data de 26 august, iar pe data de 28 august va avea loc la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afișate pe data de 31 august. În aceeași zi, în intervalul orar 12.00 - 16.00, candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 1 și 2 septembrie, iar pe data de 3 septembrie, vor fi afișate rezultatele finale. Candidaţii la BAC care vor folosi telefoane mobile sau orice tip de mijloace de comunicare ce permit conectarea la Interne vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise și indiferent dacă acestea au fost introduse în sala de examinare de către ei, de către alţi candidaţi, profesori din comisie sau de alte persoane. Încălcarea acestor reguli reprezintă tentativă de fraudă, iar absolvenţii respectivi nu mai pot participa la următoarele probe ale Bacalaureatului, fiind declaraţi „eliminaţi din examen“. Candidaţii eliminaţi din examen nu mai au posibilitatea de a le fi recunoscute, în sesiunile următoare, notele pe care le-au obţinut la examenele de Bac susţinute anterior eliminării, şi nici rezultatele de la probele de evaluare a competenţelor lingvistice și digitale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii