Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi se afişează rezultatele examenului de titularizare 2018 Cel puţin nota 7 pentru ca un profesor să poată deveni titular

ro

17 Jul, 2018 00:00 2869 Marime text
Profesorii din Constanţa care au susţinut miercuri, 11 iulie, examenul de titularizare aşteaptă primele rezultate. Acestea se vor afişa prima dată pe site-ul Ministerului Educaţiei titularizare.edu.ro, unde a fost deja publicată harta României împărţită pe judeţele în care au fost susţinute probele scrise, alături de alte informaţii importante.
 
Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00, şi pe 18 iulie, până la ora 15.00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe titularizare.edu.ro în data de 24 iulie.
 
La Constanţa, examenul s-a desfăşurat în trei unităţi de învăţământ: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (340), Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ (312) şi Liceul Teoretic „Traian“ (283). La nivel naţional sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.148 în mediul rural. Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.094), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (882), muzică instrumentală (274) şi educaţie fizică şi sport (287).
 
Dintre disciplinele cu cei mai mulţi candidaţi înscrişi, menţionăm limba şi literatura română/pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii (5.405), limba şi literatură română/elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar (4.176), limba şi literatura română (2.735), educaţie fizică şi sport (2.548) şi limba şi literatura engleză (1.877).
 
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie.
 
În data de 26 iulie 2018 va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obţinut minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii