Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:19 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi încep probele scrise ale examenului național de Bacalaureat. Ce a dispus chestorul de poliție Bogdan Despescu

ro

04 Jul, 2016 10:16 1033 Marime text

Astăzi încep probele scrise ale examenului național de Bacalaureat. Peste 3.000 de polițiști acționează suplimentar, pentru desfăşurarea în condiții de liniște și siguranță a BAC –ului.

Şeful Poliției Române, chestorul de poliție Bogdan Despescu, în baza planului de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus suplimentarea dispozitivului curent, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona centrelor de examinare, centrelor unde sunt constituite comisii/subcomisii de evaluare a lucrărilor şi de soluţionare a contestaţiilor, precum şi pe timpul transportului lucrărilor de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare, respectiv de la centrele zonale de evaluare la centrele de contestaţii şi retur.

Astfel, pe durata examenului național de Bacalaureat, 3.100 de poliţişti vor acționa, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 2.147 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 664 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele peste 1.900 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenul național de Bacalaureat să se desfășoare în condiții de normalitate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii