Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apreciere şi răsplată financiară pentru elitele învăţământului constănţean

ro

11 Dec, 2018 00:00 1368 Marime text


Ieri, pe scena Centrului multifuncţional pentru tineret „Jean Constantin” au urcat cei mai buni elevi constănţeni, în cadrul unei „Gale de premiere a elevilor și profesorilor care au obținut distincții, medalii și premii pe parcursul anului școlar 2017-2018”, organizată de Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Cu acest prilej, au fost premiați 84 de elevi și 86 de cadre didactice din județul Constanța, valoarea totală a premiilor fiind de aproximativ 230.000 lei.
 
Astfel, au primit câte 2.000 de lei 10 elevi și 10 cadre didactice pentru concursuri și olimpiade internaționale, iar pentru performanţele naționale 20 de elevi care au ocupat locul 1 au primit 1.500 lei fiecare, 26 de ocupanţi ai locului 2 au primit câte 1.250, iar cei 28 de câştigători ai locului 3 - câte 1.000 lei.
 
S-a mai acordat un premiu în valoare de 3.000 de lei echipei de rugby de la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru și un alt premiu în valoare de 2.500 lei echipei de handbal băieți a Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncuși” din Medgidia.
 
În deschiderea evenimentului, Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, s-a adresat celor prezenţi: „Cea mai mare parte a timpului v-o petreceţi la şcoală. Aici, pe lângă faptul că vă lărgiţi orizontul de studiu, dobândiţi noi perspective şi, cel mai important, descoperiţi care este linia pe care doriţi să vă dezvoltaţi în viaţă.
 
Tot în şcoală descoperiţi şi instrumentele prin care să vă atingeţi obiectivele. Sunteţi elitele şi, în semn de recunoaştere a performanţelor în diverse domenii, considerăm că atât dvs, elevii, cât şi profesorii care v-au ajutat să atingeţi performanţa, meritaţi să fiţi premiaţi de către Consiliul judeţean Constanţa. Suntem convinşi că această apreciere este recunoaşterea unei munci făcute cu dăruire şi, cel mai important, cu foarte multă responsabilitate. Totodată, vă rog să fiţi în continuare la fel de perseverenţi şi să nu uitaţi că educaţia autentică şi performanţa se bazează pe voinţă şi respect. Felicitări pentru performanţele dvs. şi vă doresc să obţineţi rezultate cât mai multe şi acelea pe care vi le doriţi.
 
Domnilor profesori, dumneavoastră, care duceţi şi aţi dus cea mai grea misiune, vreau să vă mulţumesc pentru dăruire, pentru profesionalism şi vreau să vă urez să fiţi sănătoşi, să fiţi răbdători, pentru ca împreună să-i puteţi duce pe aceşti copii pe o treaptă cât mai înaltă, din punctul de vedere al performanţei.
 
Să nu uităm că şcoala este temelia ce stă la baza construcţiei unei personalităţi educate, responsabile, independente şi, cel mai important, profesioniste. Vă felicit şi vă doresc succes! Sunt mândru de dvs. şi vă doresc sărbători fericite!”.


 
Cert este că toţi cei care au participat la eveniment, indiferent că vorbim de elevi sau profesori, au plecat fericiţi pentru că vor avea şi ei bani de sărbători.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii