Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţii Un părinte semnalează - „Gardul şcolii «Ciprian Porumbescu» pune în pericol viaţa copiilor noştri“ (galerie foto)

ro

20 Mar, 2015 00:00 2437 Marime text
Un părinte al cărui copil frecventează cursurile Şcolii Gimnaziale nr. 3 „Ciprian Porumbescu“ din municipiul Constanţa susţine că elevii unităţii de învăţământ îşi pun zi de zi viaţa în pericol. Constănţeanul ne-a semnalat faptul că gardul şcolii, format din plăci de beton, ar putea cauza o tragedie similară celei în care o persoană şi-a pierdut viaţa după ce a fost strivită de gardul Cimitirului Central.
 

„La scurt timp de la inaugurare, gardul Şcolii nr. 3, fabricat din plăci de ciment, este în proporţie de 30% dărâmat. Norocul a fost că majoritatea plăcilor au căzut pe partea interioară a curţii şcolii, şi nu pe trotuarul pe unde zilnic trec elevi şi părinţi. Am dori să evităm un accident în genul celui de la Cimitirul Central, unde o persoană şi-a pierdut viaţa din cauza indolenţei. Trebuie să ţinem cont că vorbim de copii care efectiv îşi pun viaţa în pericol de fiecare dată când trec pe lângă gardul cu pricina“, ne-a semnalat un părinte, printr-un email trimis cotidianului ZIUA de Constanţa.

De partea cealaltă, directorul unităţii şcolare, Cătălin Agafiţei, susţine că noul gard al şcolii este vandalizat în fiecare săptămână. „Am terminat de făcut gardul în decembrie 2014. De atunci, în fiecare săptămână, un grup de persoane care se adună în weekend la colţul şcolii, din plictiseală, cred, vandalizează gardul. Împing cu ranga plăcile, care cad. Nu cred că s-ar putea repeta situaţia de la Cimitirul Central. Acolo gardul este format din-o singura placă de beton, iar la noi sunt câte trei plăci montate între piloni de beton. Mai mult, am făcut trei plângeri la Poliţie, care a demarat o anchetă, pentru identificarea celor care ne vadalizează gardul“, a declarat directorul Cătălin Agafiţei, care a precizat că investiţia a fost suportată de şcoală, şi nu de asociaţia de părinţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii