Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Absolvenţii clasei a VIII-a află, astăzi, în ce licee îşi vor continua studiile

ro

19 Jul, 2016 00:00 2972 Marime text


După ce au susţinut probele din cadrul Evaluării Naţionale 2016, absolvenţii clasei a VIII-a se îndreaptă încrezători spre liceu. În urma aflării rezultatelor, elevii şi-au analizat media obţinută şi s-au înscris în cursa pentru obţinerea unui loc cât mai bun în liceele constănţene.
 
În perioada 8-12 iulie, părinţii şi absolvenţii au completat opţiunile în fişele de înscriere la liceu, iar astăzi urmează să afle rezultatele primei repartizări computerizate. Amintim că la liceu s-au înscris obligatoriu absolvenţii clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016 - 2017. La data de 20 iulie urmează să se afişeze rezultatele în şcolile gimnaziale, adică lista absolvenţilor repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în liceele din judeţ.
 
De asemenea, în perioada 21 - 29 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii