Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:11 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

6.572 de elevi constănţeni pot participa la simulările pentru Evaluarea Naţională

ro

23 Feb, 2015 00:00 1355 Marime text


Astăzi se desfăşoară simularea la proba de Limba şi literatura română, urmând ca mâine să aibă loc proba scrisă la Matematică. 6.572 de elevi constănţeni de clasa a VIII-a pot participa la simulările pentru Evaluarea Naţională 2015.


Probele scrise încep la ora 9.00 şi durează două ore, iar accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.
Camerele de supraveghere video vor funcţiona atât în sălile de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele pentru Evaluarea Naţională, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise. Lucrările scrise vor fi evaluate de profesorii din unitatea de învăţământ în care se desfăşoară simulările naţionale. Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori, din care unul care predă la clasă.
Rezultatele vor fi afişate pe 6 martie şi nu se contestă. Ele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a are drept scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii