Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cetățean turc vrea să construiască un bloc de cinci etaje pe bulevardul Ferdinand, vizavi de Teatrul de Stat Constanţa pe locul clădirii istorice „Casa cu iederă“

ro

02 May, 2024 14:10 930 Marime text
  • Aras Nurgian a depus la Agenția pentru Protecția Constanța proiectul „Construire imobil S+P+3-5e – funcțiune mixtă, împrejmuire teren și organizare de șantier“.
  • APM Constanța urmează să emită acordul de mediu.
  • Imobilul va fi realizat pe bulevardul Ferdinand, colţ cu strada Mihai Viteazu, vizavi de Teatrul de Stat Constanţa, pe locul clădirii pe care constănţenii din zonă o numeau „Casa cu iederă“.
 
Un bloc de cinci etaje va fi ridicat de Aras Nurgian în locul clădirii istorice, demolată în luna august a anului trecut, situată pe bulevardul Ferdinand, colţ cu strada Mihai Viteazu, vizavi de Teatrul de Stat Constanţa. Constănţenii din zonă o numeau „Casa cu iederă“.
 
Agenția pentru Protecția Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire imobil S+P+3-5e – funcțiune mixtă, împrejmuire teren și organizare de șantier. NOTA: Funcțiune mixtă - subsol – alimentație publică și spații anexe (cu punerea în valoare a segmentului de fundație al zidului de incintă al cetății Tomis relevat de cercetarea arheologică); parter – spații comerciale; etajele 1-5 – spatii pentru birouri“. Investiția va fi realizată în municipiul Constanța, b-dul Ferdinand, nr. 13  bis.
 
Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mun. Constanta, strada Unirii nr. 23 şi la Aras Nurgian, cu domiciliul în municipiul Constanța, b-dul Mamaia, nr. 487. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.
 
Reamintim că, pe 12 decembrie 2017, Aras Nurgian o obţinut autorizaţia de desfiinţare nr. 101, care viza un imobil de pe bulevardul Ferdinand. Actul emis de municipalitate constă în: „Desfiinţare imobil existent S+P+1E+terasă, cu respectare condiţionări aviz Direcţia Judeţeană de Cultură Constanţa“. Autorizaţia de desfiinţare face referire la imobilul situat pe bulevardul Ferdinand nr. 13.
 
De asemenea, Aras Nurgian a obţinut, pe data de 14 ianuarie 2017, două certificate de urbanism de la Primăria Constanţa, care vizează două investiţii imobiliare realizate în staţiunea Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, în zona hotelului Apollo. Pentru cele două vile turistice cu parter şi şase-opt etaje, investitorul a solicitat modificarea faţadelor, recompartimentări interioare şi supraetajarea cu 20% a imobilului, cu un nivel din suprafaţa desfăşurată.


Aras Ali Riza, cetățean de origine turcă, a preluat 100% din capitalul societății Arna Com Serv


Prin hotărârea nr. 1 din 6 septembrie 2023, Aras Ali Riza, cetățean de origine turcă, preia 100% din capitalul societății Arna Com Serv, în valoare de 440.000 de lei, din care: 435.200 de lei și 1.500 USD, aport în numerar, împărțit într-un număr de 44.000 părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială.
 
Preluarea s-a produs în urma decesului lui Aras Nurgian. (certificat de deces 2748/28.07.2023).
 
În baza Certificatului de Legatar nr. 175/10.08.2023, întreaga masă succesorală (22.000 părți sociale, cu valoare nominală de 10 lei/parte socială, în valoare totală de 220.000 de lei, din care 217.600 de lei și 750 USD) a fost preluat de asociatul existent, Aras Ali Riza, în calitate de soț supraviețuitor și legatar universal.
 
Aras Ali Riza a preluat funcția de administrator, pe o perioadă de 50 de ani, cu puteri depline de reprezentare și administrare.
 
Sediul social al Arna Com Serv SRL a fost mutat pe bulevardul Mamaia nr. 487, Constanța. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 4480 din data de 9 octombrie 2023.

 
Despre Arna Com Serv SRL


 
Potrivit termene.ro, firma are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale” și există pe piață din 2003. Fostul sediu era pe strada Mihai Eminescu nr. 41, Constanța.
 
Conform sursei citate, Aras Ali Riza mai apare în compania Kare Construct SRL, radiată în prezent.  Arna Com Serv SRL a raportat pe anul 2022 o cifră de afaceri egală cu 8.383.724 de lei, un profit egal cu 4.554.129 de lei și o medie de 5 angajați.
 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:  

Un cetățean turc a preluat în totalitate capitalul unei firme din Constanța


Imobil de cinci etaje, pe locul „Casei cu iederă“, de lângă Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)
                                                          
Va rămâne o amintire: Casa cu iederă, de pe bulevardul Ferdinand, lângă Teatrul de Stat Constanța, a fost demolată (galerie foto + video)
 
O clădire istorică, situată pe bulevardul Ferdinand, lângă Teatrul de Stat Constanța, va fi demolată. Undă verde de la municipalitate (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii