Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:34 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se mai ridică un hotel de opt etaje în Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, vizavi de hotel Metropol!

ro

28 Jan, 2017 00:00 2264 Marime text
Un nou hotel-apartament de D+P+5-8 etaje urmează să fie construit în staţiunea Mamaia, după ce doi investitori au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul în vederea obţinerii acordului de mediu pentru derularea investiţiei. Astfel, potrivit proiectului „Construire imobil D+P+5-8E+terasă circulabilă cu funcţiunea de hotel-apartament în staţiunea Mamaia“, noua investiţie ar urma să se realizeze în staţiunea Mamaia, zona malului lacului Siutghiol, vizavi de hotelul Metropol, pe locul care aparţine numărului cadastral 245327. Beneficiarii investiţiei sunt Anahida Dogaru, din Constanţa, şi Givan Altunian, cetăţean român cu domiciliul în New Jersey, Statele Unite ale Americii.
 
Terenul pe care urmează să fie realizată investiţia are destinaţia de curţi - construcţii, având o suprafaţă de 848 mp, în prezent fiind liber de orice construcţie. Accesul la teren se poate face atât pietonal, cât şi auto, din bulevardul Mamaia şi strada propusă conform PUZ Mamaia. Primăria municipiului Constanţa a emis Certificatul de urbanism cu nr. 3648/14.11.2016 pentru această investiţie, iar terenul se află în proprietatea beneficiarului, în baza actului de alipire nr. 64034/16.06.2016, fiind înregistrat cu nr. cadastral 245327.
 
Terenul se învecinează la nord cu lotul 4 - proprietate privată, la sud şi est cu un teren al Municipiului Constanţa şi la vest cu bulevardul Mamaia.
 
Pe amplasament se propune realizarea unui imobil tip hotel-apartament având spaţii tehnice şi parcări la nivelul demisolului. La nivelul demisolului sunt propuse spaţii pentru staţia de hidrofor apă menajeră, două accesuri în clădire, unul al angajaţilor şi altul al turiştilor, 70 de locuri de parcare cu un sistem automatizat de parcare cu patru nivele de maşini suprapuse de zece locuri, din care două nivele subterane şi două nivele supraterane.
 
Înălţimea propusă a subsolului este de 7,85 m. Cota 0 a construcţiei propuse se realizează la +4 faţă de cota actuală a terenului natural. Potrivit proiectului, parterul propus este alcătuit din hol, acces turişti, vestibul-recepţie, administraţie cu zonă de depozitare bagaje, oficiu cu vestiare, şase unităţi de cazare, din care o garsonieră compusă din bucătărie, cameră de zi, baie, balcon şi cinci unităţi de cazare de două camere compuse din hol, cameră de zi, bucătărie, baie, balcon şi un dormitor.
 
Etajele de la 1 la 6 vor găzdui nouă unităţi de cazare, şapte apartamente cu două camere, un apartament cu trei camere şi o garsonieră. La etajul 7 vor fi construite cinci apartamente de două camere şi o garsonieră, iar la etajul 8 vor fi două apartamente de două camere şi un apartament de trei camere.
 
Suprafaţa construită propusă este de 592,69 mp, iar cea desfăşurată este de 6.581,86 mp. Procentul de Ocupare a Terenului propus este de 69,90%, iar Coeficientul de Utilizare a Terenului este de 6,49.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Anahida Dogaru figurează ca asociat în firma Montagreen SRL, care a fost radiată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii