Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:52 06 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a încheiat elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru amenajare „Piață Urbană” în zona Gară Constanța. Constănțenii pot aduce propuneri sau observații (DOCUMENT)

ro

23 Jun, 2022 00:00 991 Marime text
  • Planul Urbanistic Zonal pentru amenajare Piață Urbană în zona Gară Constanța se află în consultare publică până pe 26.06.2022
  • Sunt propuse amenajări de circulații auto și pietonale, amenajări de spații verzi dar și construirea a trei clădiri principale, ce se încadrează în indicatorii urbanistici propuși spre avizare
  • Parcarea acoperită va fi destinată pentru autobuze și autocare cu stații de încărcare și peron călători, amenajare parcare autoturisme, amenajare zona acces, amenajare zone de promenadă pietonală, reamenajare zonă pasaj pietonal subteran, amenajare peisagistică parțială Parc Gară, construire parcare supraetajată și construire centru comercial de tip strip mall
     

Primăria Constanța a lansat în consultare publică Planul Urbanistic Zonal pentru amenajare Piață Urbană în zona Gară Constanța conform avizului de oportunitate nr.110830/14.06.2022.

Prin intermediul PUZ-ului se propune refuncționalizarea zonei studiate astfel încât să se integreze în tendințele de dezvoltare și unificarea imaginii zonei studiate prin documentele urbanistice, vezi secțiunea „documente”.

Totodată sunt propuse amenajări de circulații auto și pietonale, amenajări de spații verzi dar și construirea a trei clădiri principale, ce se încadrează în suprafețele maximale și indicatorii urbanistici propuși spre avizare.

Parcarea acoperită va fi destinată pentru autobuze și autocare cu stații de încărcare și peron călători, amenajare parcare autoturisme, amenajare zona acces, amenajare zone de promenadă pietonală, reamenajare zonă pasaj pietonal subteran, amenajare peisagistică parțială Parc Gară, construire parcare supraetajată și construire centru comercial de tip strip mall.
 
Beneficiarul PUZ-ului este Primăria municipiului Constanța prin autoritatea contractantă: SC Confort Urban SRL.

Planul Urbanistic Zonal a fost elaborat de SC Pro Sign Design SRL.

Publicul poate transmite observații și propuneri asupra documentelor disponibile online pe site-ul municipalității până la data de 26.06.2022 pe adresa de e-mail : primarie@primarie-constanta.ro  sau direct la Registratura PMC din cadrul Centrului de Informare Cetățeni.
 

Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Certificat de urbanism pentru piața urbană pe care Primăria Constanța o va amenaja în zona Gării

Studiu pentru amenajare piață urbană, parcare supraetajată și centru comercial de tip strip mall în zona Gării din Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii