Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUD pentru reabilitarea unei ruine, situată la intersecţia b-dului Tomis cu strada Vasile Alecsandri din Constanţa (DOCUMENT)

ro

04 Jul, 2023 14:24 1472 Marime text


Primăria Constanța a lansat în consultare publică intenția de elaborare pentru un Plan Urbanistic de Detaliu pentru un imobil situat pe bulevardul Tomis nr. 34, la intrare în zona Peninsulară.

Inițiatorii PUD-ului sunt Nicolae Vasile și Nicolae Anca Mihaela, iar elaborator esteAria Concept Architecture SRL și urbanistul Roxana Mărculescu.

Prin PUD se intenționează construirea unui imobil S+P+2E+M cu destinația de servicii, comerț, alimentație publică la parter și locuințe colective la etaje, vezi secțiunea „documente".



Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa. Imobilul este identificat cu numărul cadastral 207061, fiind proprietatea Ancăi Mihaela Nicolae şi a lui Vasile Nicolae, conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară.

Imobilul actual - C1, locuinţă S+P+1E, S+1 E, locuinţă şi parter - spaţiu comercial, conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară, este situat în ZR CS 1, zonă comercială şi de servicii, situată în lungul pietonalelor majore în care este necesară realizarea unor funcţiuni la parterul clădirilor. .

Imobilul la care face referire documentaţia depusă este situat în situl arheologic Oraşul antic Tomis, Peninsula Constanţa.

Construcţia noilor clădiri va fi autorizată numai în urma întocmirii unui Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat conform legislaţiei privind zonele istorice protejate.

Familia Nicolae a început demersurile pentru reabilitarea clădirii aflate în apropierea Muzeului de Artă Populară din Constanța, încă din 2018, vezi secțiunea „citește și".

Publicul interesat poate trimite până pe 18 iulie a.c., observații în scris, prin email la adresa. primarie@primaria-constanta.ro, la sediul acesteia, bd. Tomis nr. 51, etaj 2, cam 212, în atenția Serviciului de Planificare Urbană și Mediu sau depuse la registratura Primăriei municipiului Constanța, la Centrul de Informare Cetățeni, din incinta City Park Mall - Bd. Al. Lăpușneanu nr.116C.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

O clădire în ruină de lângă Muzeul de Artă Populară din Constanţa ar putea fi reabilitată. Cum va arăta după finalizarea lucrărilor (document)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii