Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propuneri îndrăzneţe pentru cartierul Boreal. Tanasi Zburlea vrea să modifice înălţimea unor blocuri. Iată ce spune un urbanist! (galerie foto)

ro

25 Mar, 2016 00:00 2469 Marime text
În cartierul Boreal, aproape de intersecţia străzilor Brest cu Napoli, Tanasi Zburlea, afaceristul care deţine Tanasi SRL, vrea să ridice un imobil cu cinci etaje, în care să amenajeze 15 apartamente.
 
Ieri, la sediul Primăriei Constanţa, au fost invitaţi, din greşeală însă, aproape 150 de persoane care locuiesc în zona studiată. Spunem din greşeală pentru că, dintr-o eroare, s-au trimis mai multe invitaţii decât era cazul, şi către vecini aflaţi în afara zonei studiate. Totuşi, un urbanist care locuieşte în apropierea zonei studiate a dat curs invitaţiei municipalităţii şi a venit să îşi spună punctul de vedere cu privire la propunerile avansate de Tanasi SRL.
 
Prin PUZ-ul pe care l-a propus, societatea vrea să i se permită să construiască pe 60% din teren, iar acesta să aibă funcţiuni de locuire şi dotări aferente ei: servicii şi birouri. Însă modificările de urbanism nu vizează doar terenul pe care aceştia intenţionează să construiască, ci şi terenurile din zonă care au fost regrupate în parcele cu alte funcţiuni urbanistice, permiţând chiar construcţia de blocuri cu opt sau nouă etaje. Urbanistul prezent a explicat că, oricum, în acest cartier, din luna octombrie până în februarie, soarele îşi face cu greu apariţia, propunând astfel un maximum de patru nivele, în loc de 8-9 etaje. Propunerea sa a fost salutată şi apreciată de elaboratorul PUZ-ului, care a declarat că va ţine cont de această observaţie pertinentă.
 
Tanasi Zburlea nu este însă la prima investiţie. Anul trecut, acesta a obţinut certificat de urbanism pentru „Modificare proiect în curs de execuţie autorizată cu AC nr. 254 din 17.02.2015 - «Construire imobil locuinţe P+2E+M» prin supraetajare cu 20% din suprafaţa construită desfăşurată“, pe strada Oslo nr. 5.
 
În secţiunea „Galerie foto“, puteţi vedea pe larg propunerile urbanistice ale iniţiatorului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii