Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietar din 2014 Povestea terenului din Inel I pe care Răzvan Cristian Iacob vrea să ridice un bloc de patru etaje (I)

ro

19 May, 2016 00:00 5753 Marime text


Mâine, de la ora 10.00, constănţenii sunt aşteptaţi la dezbaterea publică a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) foarte controversat. Este vorba despre cel al cărui iniţiator este Răzvan Cristian Iacob, patronul restaurantelor Bourbon din Constanţa, care vrea acum să ridice un bloc de patru etaje pe un teren folosit în prezent ca parcare.
 
Propunerile preliminare ale PUZ-ului privind  zona delimitată de strada Soveja - intersecţia cu strada Barbu Delavrancea vizează ridicarea unui bloc P+4E, cu destinaţia „locuinţe colective şi spaţii comerciale la parter“. Iniţiatorul PUZ-ului, Răzvan Cristian Iacob, intenţionează ca în acest loc să fie edificat un bloc de 18,5 metri înălţime, construcţie care ar lua complet faţa celorlalte blocuri, înalte de 15 metri.
 
În cele ce urmează, ZIUA de Constanţa vă prezintă, în exclusivitate, o scurtă istorie a terenului pe care patronul Bourbon vrea să înalţe imobilul ce a stârnit nemulţumirea multor locuitori din zonă.


 
Răzvan Cristian Iacob este cel mai recent proprietar al acestui teren, pe care l-a cumpărat în anul 2014. La 10 iulie 2014, în faţa notarului public Mariana Iosif s-au prezentat Andreea Popescu şi Răzvan Cristian Iacob, în calitate de vânzător, respectiv cumpărător al terenului de 447 de metri pătraţi, situat la intersecţia străzilor Soveja şi Barbu Ştefănescu Delavrancea. Andreea Popescu, fostă Mişacă, a dobândit acest teren în octombrie 2011, printr-o dispoziţie de primar emisă de Primăria Constanţa. Este vorba despre actul administrativ nr. 3975/26.10.2011 şi actul administrativ nr. 146446/26.10.2011.
 
Aşadar, terenul a fost, până în 2011, în proprietatea municipalităţii. Actele descrise mai sus reprezintă, pesemne, o dispoziţie de primar şi procesul-verbal de predare-primire a terenului, care a fost, cel mai probabil, retrocedat. În prezent, pe acest teren sunt amenajate locuri de parcare de către Primăria Constanţa.
 
Cum a ajuns Andreea Popescu în posesia terenului de la Primăria Constanţa, pe care l-a vândut ulterior lui Răzvan Cristian Iacob în vederea construirii unui imobil de patru etaje, veţi afla într-o ediţie viitoare a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
Mâine, constănţenii care au un cuvânt de spus cu privire la viitoarea investiţie sunt invitaţi la dezbaterea organizată la sediul Primăriei Constanţa, începând cu ora 10.00. Publicul poate transmite observaţii şi propuneri cu privire la documentele disponibile la sediul Primăriei municipiului Constanţa în perioada 5 - 29 mai, între orele 8.00 şi 16.00.


 
Răzvan Cristian Iacob se mai ocupă şi de Bourbon SRL, Decc Util Blue SRL, Elcora Nav SRL (radiată), Finance SRL, Hacienda Cafe SRL, Les Palmiers Relax SRL şi RF Pub SRL (sediu expirat). Despre Răzvan Cristian Iacob se ştie că este administrator al cafenelei Bourbon. Localul funcţionează pe societatea Amaruii SRL. Cafenelele Bourbon pot fi găsite pe strada Al. Pușkin nr. 36, Tomis Mall, pe bulevardul Tomis nr. 108, în complexul comercial Tom Mall Crrefour. De asemenea, omul de afaceri deţine cafenele Bourbon şi în Bucureşti şi Sibiu. Societatea Amăruii SRL administrează şi restaurantul Hugo, deschis în fostul sediu al RADET Constanţa de pe bulevardul Tomis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii