Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul privind reabilitarea termică a Grădinițelor cu program normal „Zubeyde Hanim“ și „Tom Degețel“ din Constanța, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

ro

25 Feb, 2024 12:32 665 Marime text
  • Consilierii locali vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Creşterea eficienţei energetice a imobilelor Grădinița cu program normal «Zubeyde Hanim» și Grădinița cu program normal «Tom Degețel» din Constanța“.
  • Clădirea expertizată  grădinița „Tom Degețel“ este un imobil aflat la adresa strada Delfinului, nr. 2, municipiul Constanța,  nr. cad. 249375. Construcţia a fost proiectată şi executată în anul 1920.
  • Clădire corp C2 - Grădinița „Zubeyde Hanim“ este un imobil aflat la adresa strada Delfinului, nr. 2, municipiului Constanța, nr. cad. 249375. Construcţia a fost proiectată şi executată în anul 2008.


Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în ședinţă extraordinară, marți, 27 februarie 2024, ora 13.00.
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea de zi se află și Proiectul de hotărâre nr. 99/2024 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico–economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilelor Grădinița cu program normal «Zubeyde Hanim» și Grădinița cu program normal «Tom Degețel» din Constanța“. Inițiatorul proiectului este primarul V ergil Chițac și are avizele Comisiilor de specialitate 1 și nr. 4.

Clădirea expertizată  grădinița „Tom Degețel“ este un imobil aflat la adresa strada Delfinului, nr. 2, municipiul Constanța,  nr. cad. 249375. Construcţia a fost proiectată şi executată în anul 1920.

Clădire corp C2 - Grădinița „Zubeyde Hanim“ este un imobil aflat la adresa strada Delfinului, nr. 2, municipiului Constanța, nr. cad. 249375. Construcţia a fost proiectată şi executată în anul 2008.

Valoarea totală pentru Grădinița cu Program nornal Zubeyde Hanim este în cunatum de 8.376.078,91 de lei fără TVA, respectiv 9.943.428,62 lei cu TVA.

De asemenea, valoarea totală pentu Grădinița „Tom Degețel“ este în cuantum de 5.605.078,91 lei fără TVA, rescetiv 6.649.407,81 lei cu TVA.

Proiectul va fi finantat prin programul Corrigendumul nr. 1, Acțiunea 2.1 - Îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice (inclusiv a celor cu statut de monument istoric) și a clădirilor rezidențiale în funcție de potențialul de reducere a consumului, respectiv reducerea

emisiilor de carbon, inclusiv consolidarea acestora în funcție de riscurile identificate (inclusiv seismice), Operațiunea B - Sprijinirea eficienței energetice în clădiri publice si buget local.

 

Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investitiei publice



Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, care înregistrează consumuri energetice mari, dar și lucrări conexe de reabilitare și modernizare. Țințnd cont de aspectele descrise mai sus realizareă investiției de reabilitare integrată este necesară și utilă. Realizarea investitiei va duce la îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a programului de învățământ, dar și obținerea unui aspect modern.

Obiectivul specific presupune creșterea eficienței energetice a construcției C1 – Gradinița cu program normal “Tom Degețel”, Constanța și a construcției C2 - Grădinița cu program normal “Zubeyde Hanim”, Constanța.

„Sintetizând informațiile mai sus prezentate, putem concluzionă că proiectul de față se încadrează atât în contextul local, cel județean, regional cât și în cel national și european, obiectivele acestuia pliindu-se pe obiectivele strategiilor, planurilor și politicilor de dezvoltare pentru aceasta perioada. În aceste condiții, realizarea proiectului este mai mult decat oportună întrucât investiția de față va concura alături de alte proiecte atât la creșterea eficientei energetice a clădirilor de învățământ, cât și la dezvoltarea capacității sistemului public de învățământ românesc“, se spune în proiectul de hotărâre.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotărâre nr. 99/2024 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico–economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilelor Grădinița cu program normal «Zubeyde Hanim» și Grădinița cu program normal «Tom Degețel» din Constanța“.

Citește și:

Imobilul Grădiniței cu program prelungit nr. 33 din Constanța va fi reabilitat termic (DOCUMENT)
 
Imobilul Grădiniței cu program prelungit nr. 33 din Constanța va fi reabilitat termic (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii